Αγροτικά

«Βαρειές» ποινές σε 30 αγρότες του νομού γιά κινητοποιήσεις τον Ιανουαρίου του 2010

Ποινές φυλάκισης από οκτώ μέχρι δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το μονομελές πρωτοδικείο Πολυκάστρου σε τριάντα αγρότες του νομού, που κατηγορούνται γιά παρακώλυση συγκοινωνιών μετά τις κινητοποιήσεις του στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων τον Ιανουάριο του 2010.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά την διάρκεια εκείνης της κινητοποιήσης οι κατηγορούμενοι αγρότες είχαν κατ’ επανάληψιν αποκλείσει συμβολικώς με τα αγροτικά μηχανήματά τους την πρόσβαση προς τον μεθοριακό σταθμό.
Οι ποινές προκάλεσαν την αντίδραση όχι μόνο των αγροτών και πολιτών, που είχαν συγκεντρωθεί εντός και εκτός αιθούσης του δικαστηρίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους αλλά και νομικών κύκλων οι οποίοι της χαρακτήρισαν ως «υπέρμετρα αυστηρές».
Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο δικηγόρος και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ενώ στην συνεδρίαση του δικαστηρίου παρέστη και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.
Σημειώνεται, ότι της δίκης αυτής έχουν προηγηθεί και άλλες τα αμέσως προηγούμενα χρόνια γιά το ίδιο θέμα, με κατηγορούμενους άλλους αγρότες.
Οι καταδικασθέντες της προχθεσινής άσκησαν έφεση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα