Πολιτική

Και υποβαθμίζουν το Ζωοπάζαρο… και ζητούν και τα ρέστα γι’αυτό!

Με ανακοίνωση ενδεικτική …απύθμενου θράσους και βάναυσης υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών, τουλάχιστον των σκεπτομένων, «απαντά» (;) η δημοτική αρχή Κιλκίς στο δημοσίευμα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» για την επιλογή της «εύκολης λύσης» της επιχωμάτωσης του συντριβανιού της πλατείας Γαλήνης ή Ζωοπάζαρου ή Ζωαγοράς, αντί της έγκαιρης επισκευής ή ακόμη και ανακατασκευής του,αν αυτή κρίθηκε απαραίτητη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή σχόλια της εφημερίδας ”Ημερησία” (αριθ. φύλλου 7333) στην στήλη ”Ό,τι βλέπω ότι ακούω” στις 3.5.2017 με τίτλο ”Άμεση εκτέλεση με…εκτέλεση” (1 και 2) τα οποία αναφέρονται στην επιχωμάτωση του συντριβανιού της πλατείας Γαλήνης έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:

Εάν αφιερώνατε λίγο από τον χρόνο σας, για να ερευνήσετε τα συμβαίνοντα στο συντριβάνι της πλατείας Γαλήνης, δε θα προχωρούσατε ούτε σε αυθαίρετες ούτε σε άδικες κρίσεις.

Και δε θα διανθίζατε το ρεπορτάζ σας με κακόβουλες ερμηνείες, υποτιμητικά σχόλια, συνοδεία ενός αφοριστικού λόγου με πρόδηλο σκοπό να απαξιώσετε και να ευτελίσετε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Κιλκίς.

Το συντριβάνι της ”Γαλήνης” επιχωματώθηκε πράγματι, λίγες ημέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς (24.4.17). Σε καμμία περίπτωση όμως για τους ανάξιους ακόμη και για σχολιασμό λόγους που αναφέρετε. Το συντριβάνι χρησιμοποιήθηκε κάκιστα κατά την άποψη όλων ως σκουπιδότοπος και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Το εν λόγω συντριβάνι αποτελεί κατασκευή της δεκαετίας του ’80 και ως τέτοια, έχει υποστεί φθορές που δεν αντιμετωπίζονται με τη συνήθη συντήρηση αλλά είναι πολυδάπανες, με προσωρινό μόνο θετικό αποτέλεσμα. Η επαναλειτουργία του συντριβανιού προϋποθέτει την κατασκευή ενός νέου έργου, το οποίο η δημοτική αρχή Κιλκίς έχει αποφασίσει και θα υλοποιήσει εντός του 2018.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρώσει παλαιά μελέτη που είχε στο αρχείο της σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Γαλήνης, τμήμα της οποίας αποτελεί η κατασκευή νέου συντριβανιού η οποία παραλήφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το 2017. Για την έγκριση και παραλαβή της εν λόγω μελέτης ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις (δασαρχείο, συμβούλιο αρχιτεκτονικής).

Σε ό,τι αφορά στην επιχωμάτωση που πραγματοποιήθηκε προσφάτως, αυτή έγινε μετά και από πλήθος παραπόνων που δέχθηκε η δημοτική αρχή για το υφιστάμενο συντριβάνι από δημότες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στις νέες παιδικές χαρές που βρίσκονται στην ίδια πλατεία και έχουν καταστεί πόλος έλξης για τους μικρούς φίλους.

Η παρουσία του συντριβανιού, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργούσε μόνο ως εστία μόλυνσης, ως σκουπιδότοπος και ως χώρος συγκέντρωσης κουνουπιών, γι ‘αυτό και η δημοτική αρχή, χωρίς οικονομικό κόστος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργησή του. Με την επίχωση, η περιοχή του παλιού συντριβανιού διαμορφώθηκε σε καλλωπισμένο χώρο πρασίνου.

Επί πλέον μέσω αυτής της παρέμβαση αίρεται ο αντικειμενικός κίνδυνος της πτώσης παιδιών εντός του συντριβανιού, που λόγω της μη λειτουργίας του ήταν μεγάλος.

Δυστυχώς δε μπήκατε στον κόπο να παρουσιάσετε σωστά τις διαστάσεις του θέματος και αντί της υπεύθυνης ενημέρωσης και της κριτικής προτιμήσατε το ρηχό δρόμο της προχειρότητας και της εύκολης καταδίκης.

Αν κάτι… εκτελείται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αυτό είναι η αξιοπιστία του συντάκτη του και είναι λυπηρό η μονομέρεια να υπερισχύει της αντικειμενικότητας.
Και οι κρίνοντες όμως κρίνονται».

Φακός, περίοικοι και πολίτες διαψεύδουν
Δυστυχώς γιά την δημοτική αρχή, ο κοινός νους δεν απέλιπε από τούτο τον τόπο, και είναι αυτός που οδηγεί στις ακόλουθες παρατηρήσεις, μαζί με τον αδιάψευστο φακό του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή»:
ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΗ ΖΟΩΠΑΖΑΡΟ
-Το συντριβάνι της πλατείας Γαλήνης παρουσίαζε την εικόνα εγκατάλειψης εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα να έχουν «τραβηχθεί» πριν από κάτι περισσότερο από ένα. Εν τω μεταξύ η δημοτική αρχή εξελέγη το 2014. Τι την «εμπόδιζε» να μεριμνήσει ευθύς εξαρχής για όλα όσα αναφέρει για το συντριβάνι, και αίφνης αποφάσισε να το κάνει … το 2018, δηλαδή ένα χρόνο πριν την λήξη της θητείας της, και … «όλως τυχαίως» μετά το επίμαχο δημοσίευμα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή»;

-Τόσα χρόνια, και εν όσω δεν είχε προγραμματισθεί ακόμη η διάθεση κονδυλίου για αποκατάσταση ή ανακατασκευή του συντριβανιού, τι «εμπόδιζε» την δημοτική αρχή να παρεμβαίνει προς την κατεύθυνση της τήρησης της τάξης ώστε να αποτρέπεται η ρυπογόνος δραστηριότητα μερίδας μόνον συμπολιτών και τουλάχιστον να διατηρείται το συντριβάνι καθαρό;

-Έγινε, λέει, η επιχωμάτωση ύστερα από «πλήθος παραπόνων που δέχθηκε η δημοτική αρχή για το υφιστάμενο συντριβάνι» . Μπορεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό παραπονουμένων για το συντριβάνι πολιτών; Εμείς έχουμε στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου τον πενταψήφιο αριθμό επισκεπτών (πάνω από δέκα χιλιάδες) της ιστοσελίδας maxitis.gr, που επικρότησαν τα επί του θέματος σχόλια, τα οποία αναρτήθηκαν σ’αυτήν.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΙΛΚΙΣ
-Είχε, λέει, μετατραπεί το συντριβάνι σε σκουπιδότοπο, εστία μόλυνσης και «πηγή» κινδύνων για τα παιδιά. Ενώ οι… ξέχειλοι από απορρίμματα κάδοι δίπλα στις παιδικές χαρές («ομιλεί» και εδώ ο φακός) ήταν και είναι… ό,τι καλύτερο και για το περιβάλλον και για την αισθητική και για τα παιδιά!

-Όταν αναφέρεται η δημοτική αρχή Κιλκίς σε «πορείες σε ρηχούς δρόμους προχειρότητας και εύκολης καταδίκης», «εκτέλεση αξιοπιστίας συντάκτη» και «υπερίσχυση της μονομέρειας έναντι της αντικειμενικότητος» (!), μήπως κρίνει… εξ ιδίων τα αλλότρια;

Εμείς, πάντως, επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς ως απευθυνόμενους σε… λάθος παραλήπτες!

-Πράγματι «και οι κρίνοντες κρίνονται» ή «και οι κρίνοντες κριθήσονται» όπως είναι το αυθεντικό ρητό. Γι’αυτό, η δημοτική αρχή Κιλκίς δεν πρέπει να λησμονεί ένα άλλο πολύ πιό περιεκτικό ρητό: «Γλώττα μη προτρεχέτω διανοίας»!

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα