Γενικά

Υποβάθμιση του Ε.Β.Ε. καταγγέλεται από τον Σταύρο Χατζηγεωργιάδη

Για ενέργειες, που συντελούν στην υποβάθμιση του θεσμού του επιμελητηρίου, καταγγέλλει το προεδρείο και της διοικητικής επιτροπής του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σταύρος Χατζηγεωργιάδης.
Στην σχετική «ανοικτή» επιστολή του ο κ. Χατζηγεωργιάδης αναφέρει τα εξής:
«Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Κιλκίς, και με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, οφείλω να σας ενημερώσω μέσω των ΜΜΕ για την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού από την διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου Κιλκίς καθώς επίσης και την υποκρισία της για την υποστήριξη της υποχρεωτικότητας των συνδρομών στα επιμελητήρια, όταν τόσο ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Παύλος Τονικίδης όσο και η ίδια, δείχνει αδιαφορία για την λειτουργία των θεσμών. Αυτό φαίνεται, εξ άλλου, από την απουσία των δύο τακτικών μελών ή των δύο αναπληρωματικών μελών του επιμελητηρίου από την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για το θέμα αυτό στις 25 Απριλίου 2014, στην Αθήνα, όπου παρέστη και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.
Έως σήμερα, σεβόμενος τους θεσμούς ακολουθούσα την εσωτερική γραπτή επικοινωνία και προσπαθούσα να μην δημιουργώ εντυπώσεις με επικοινωνιακά «τρυκ» στα ΜΜΕ. Όμως, αυτή την χρονική στιγμή το κάνω με πλήρη επίγνωση των πράξεων μου και με αφορμή την απουσία, τόσο του προέδρου κ. Παύλου Τονικίδη, που ο ίδιος συγκάλεσε το ΔΣ, όσο και του οικονομικού επόπτη κ. Αθανασίου Τριανταφυλλίδη από το ΔΣ με θέμα ημερήσιας διάταξης … οικονομικός απολογισμός του 2013. Ένα κορυφαίο γεγονός για την διοικητική επιτροπή, η οποία ζητεί την έγκριση του ΔΣ, και στην συνέχεια βάσει νόμου στέλνει τα πεπραγμένα στο αρμόδιο υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά και στην επαναληπτική πρόσκληση στις 8 Μαϊου 2014, δεν μπόρεσε να έχει απαρτία τουλάχιστον επτά μελών (παρόντα μόνο τέσσερα απλά μέλη). Το σημαντικότερο και το σοβαρότερο είναι ότι απουσίασε ήταν όλη η διοικητική επιτροπή. Ο Πρόεδρος κ. Παύλος Τονικίδης, οι αντιπρόεδροι Κ Πέτρος Καρβουνίδης και Απόστολος Δαμιανίδης, ο οικονομικός επόπτης Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης, ο ανύπαρκτος και μη αντικαθιστούμενος γενικός γραμματέας Κωσταντίνος Μπόζης.
Το ελάχιστο, που θα μπορούσα να κάνω είναι να σας ενημερώσω και να καταγγείλω την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απουσία της διοικητικής επιτροπής, που με τον τρόπο αυτό απαξιώνουν τον θεσμό.
Επίσης, καταγγέλλω τον πρόεδρο της κ. Παύλο Τονικίδη και την διοικητική επιτροπή, που υιοθέτησαν και τον τηλεφωνικό τρόπο παρουσίας των μελών στο ΔΣ, για να νομιμοποιούν αποφάσεις και εγκρίσεις του ΔΣ, όπως αυτής της επαναληπτικής στις 8 Μαϊου 2014. Καταδεικνύει ασέβεια, υποβάθμιση, αδυναμία, αλλά, κυρίως, σκοπιμότητα. Μία πάγια κατ΄εξακολούθησιν τακτική του προέδρου, ώστε τα διοικητικά συμβούλια να γίνονται πάντα με επαναληπτικές συνεδριάσεις (καθ’ ότι δεν υπάρχει απαρτία στην πρώτη συνεδρίαση, 21 τα μέλη του ΔΣ) και με αριθμό μελών πολλές φορές κάτω των επτά, και χωρίς να θέλει εδώ και δύο χρόνια να εφαρμόσει τον νόμο περί παρουσιών μελών ΔΣ, παρά τις παραινέσεις μας.
Επειδή, λοιπόν, με αυτήν την εσκεμμένη τακτική του, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας, ζητούμε πλέον δημοσίως να μας απαντήσει:
– Γιατί με εντολή προέδρου και κατά παράβασιν του νόμου εισέπραττε και το 2013 η οικονομική υπηρεσία, κατά παράβασιν αποφάσεως ΔΣ μειωμένες συνδρομές κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αδικία μεταξύ των μελών του επιμελητηρίου και πολλές φορές θυμός, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί μείωση εσόδων και ισολογιστικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014;
– Γιατί δεν αποδέχεται την συγκρότηση επιτροπής για λόγους διαφάνειας και σεβασμού προς τα μέλη μας τον οικονομικό έλεγχο των καρτελλών των μελών;
– Γιατί δεν αποδέχεται αίτημα για θέμα ημερήσιας διάταξης μείωση των συνδρομών λόγω έκτακτων συνθηκών;
– Ενώ τιμά ιδιαιτέρως την διοικητική επιτροπή που κατάφερε να εγκριθούν και να υλοποιηούνται ευρωπαϊκά προγράμματα από το Επιμελητήριο, γιατί εξακολουθεί να μην θέλει να υπάρχει επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο οικονομικό σκέλος (αναθέσεις εργασιών, τιμολογήσεις ποσών για υπηρεσίες κ.ο.κ.), καθότι πάνω από 800.000,00 ευρώ διαχειρίζεται το Επιμελητήριο;
Για όλα τα παραπάνω η διοικητική επιτροπή έχει ευθύνες και o πρόεδρος του κ. Παύλος Τονικίδης οφείλει να απαντήσει στα μέλη του Επιμελητηρίου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα