Εκπαίδευση

Στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Κιλκίς βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο Κιλκίς, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9.4.24 ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης καλεσμένος του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους της σχολής, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος. Ο κ. Πιερρακάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη ΔΕΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος.

Στην ξενάγηση και στην ενημέρωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Απόστολος Κορλός μέλη του συμβουλίου διοίκησης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ο αντιδήμαρχος Παιονίας Γιώργος Γεωργίτσαρος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ελένη Πατλάκη.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κατά τη συνομιλία του με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επεσήμανε ότι βασικός στόχος της νέας Πρυτανικής Αρχής είναι η ενδυνάμωση των περιφερειακών Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα και η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών όπου εκτείνεται το Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στον κ. Πιερρακάκη το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ειδικότερα, του κόμβου του Κιλκίς μέσω της δημιουργίας παράλληλου προγράμματος σπουδών, απόλυτα συναφές με τον επιστημονικό προσανατολισμό του τμήματος και της σχολής που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα τμήμα “Γραφιστικής Ψηφιακής και Οπτικής Επικοινωνίας” και θα προστεθεί στο επόμενο φοιτητικό έτος.

Λόγω της αύξησης των φοιτητών την νέα χρονιά δόθηκε η υπόσχεση ότι θα δρομολογηθούν περισσότερα λεωφορεία γιά την εξυπηρέτηση τους και εξετάζεται η δημιουργία φοιτητικών εστιών στην πόλη του Κιλκίς.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα είναι αρωγός του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος έμεινε ενθουσιασμένος από την λειτουργία και την μοναδικότητα του ιδρύματος και ανακοίνωσε την γενικότερη αναβάθμιση του.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψή του στους χώρους του Πανεπιστημίου στο Κιλκίς και επεσήμανε πως ήδη έχουν προχωρήσει δράσεις ενίσχυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τονίζοντας παράλληλα τη στενή και αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του υπουργείου και της νέας Πρυτανικής Αρχής.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δημιουργία πανεπιστημιακού camp στα πρότυπα της Αυστρίας, όπου ΙΕΚ και τεχνικά λύκεια θα βρίσκονται υπό την εποπτεία του και σε συνεργασία με της επιχειρήσης που βρίσκονται στην ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Πέντε τέτοια πρωτοποριακά camp συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν στην επικράτεια και ίσως το ένα από αυτά να βρίσκεται στο Κιλκίς.

 

Περισσότερα

Κάθετα αντίθετο με τη μετακίνηση των αποφοίτων μαθητών του γυμνασίου Βαπτιστή στο λύκειο Χέρσου το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τη μετακίνηση των αποφοίτων μαθητών του γυμνασίου Βαπτιστή στο […]

Δείτε ακόμα