Γενικά

Το υποθηκοφυλακείο αλλάζει με την ίδρυση κτηματικού γραφείου

Ριζική αλλαγή στον ρόλο του υποθηκοφυλακείου Κιλκίς επιφέρει η προωθούμενη αναδιάρθρωση του τομέα, με την ίδρυση κτηματικών γραφείων στις έδρες των δήμων και δραστικό περιορισμό του αριθμού των υποθηκοφυλακείων, είτε διά καταργήσεώς των είτε διά περιορισμού της εκτάσεως των αρμοδιοτήτων τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» το υποθηκοφυλάκειο Κιλκίς φέρεται μεταξύ των καταργουμένων από τον Ιανουάριο του 2015.
Ωστόσο, έγκυρες υπηρεσιακές «πηγές» παραπέμπουν σε μία διαφορετική πραγματικότητα, την οποία δημιουργεί η ίδρυση κτηματικού γραφείου στο Κιλκίς.
Το γραφείο αυτό θα αναλάβει την κύρια ευθύνη των υποθέσεων και θεμάτων σημερινής αρμοδιότητας του υποθηκοφυλακείου Κιλκίς στην έδρα του δήμου Κιλκίς, την οποία συγκροτούν η πόλη του Κιλκίς και οι οικισμοί των Κολχίδας, Μεταλλικού, Ξηρόβρυσης, Ζαχαράτου, Αργυρούπολης και Σεβαστού, όπως ήταν, δηλαδή, ο δήμος Κιλκίς έως το 1998 πριν την εφαρμογή του «Καποδίστρια».
Το υποθηκοφυλάκειο θα συνεχίσει να είναι αρμόδιο γιά όλες τις άλλες περιοχές του σημερινού «καλλικρατικού» δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα

«Πρωτιά» υψηλών θερμοκρασιών – Κοντά στους τους 42 °C η θερμοκρασία σε Ηλιόλουστο και Γυναικόκαστρο

Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η μέγιστη θερμοκρασία […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]