Πολιτική

Μόνον υποσχέσεις από τον δήμο Κιλκίς στους καταστηματάρχες

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε κατά την τελευταία γιά το 2017 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, την Πέμπτη 28.12.17 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης, καταλογίζοντάς της ασυνέπεια μεταξύ υποσχέσεων προς τους καταστηματάρχες του Κιλκίς και τεχνικών έργων αναβάθμισης δρόμων και πεζοδρομίων, όπου λειτουργούν τα καταστήματά τους.

Ο κ. Βαφειάδης έθεσε το ερώτημα γιατί δεν εκτελούνται βελτιωτικά έργα σε δρόμους και πεζοδρόμια ιδίως της «καρδιάς» του Κιλκίς, όπου και η μεγαλύτερη κίνηση, από την στιγμή που ο δήμος εισπράττει από τους καταστηματάρχες τέλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τα ο ίδιος ως ανταποδοτικά. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του πεζοδρομημένου τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου και της διασταυρουμένης με αυτήν οδό Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο γιά «το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνέπειας».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Υπενθυμίζεται, ότι στα τέλη του 2014 είχε πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη, σύσκεψη στο δημαρχείο του Κιλκίς, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη, αρμοδίων αντιδημάρχων και περισσοτέρων των τριάντα καταστηματαρχών της συγκεκριμένης περιοχής, κατά την οποία, η δημοτική αρχή Κιλκίς υποσχέθηκε να δώσει «άμεση προτεραιότητα» στην γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, με τοποθέτηση μικρών δοχείων απορριμμάτων αρμονικών με το περιβάλλον, αναβάθμιση της πλακόστρωσης του πεζοδρόμου και των πεζοδρομίων επί της οδού Θεσσαλονίκης και μετατροπή του τμήματος της 25ης Μαρτίου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Τσιρογιάννη.

Έκτοτε, τίποτε από όλα αυτά δεν «περπάτησε», ενώ τα ελάχιστα δοχεία απορριμμάτων, που τοποθετήθηκαν αρχικώς στο πεζοδρομημένο τμήμα, αφαιρέθηκαν …«εν μία νυχτί», πριν καν περάσει ελάχιστο διάστημα.
Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος Κιλκίς …εισπράττει κανονικά τα, κατά τα λοιπά …«ανταποδοτικά» τέλη, από τους καταστηματάρχες.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]