Γενικά

Ύποπτοι πρόκλησης πυρκαϊάς τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες στο Μικρό Δάσος

Με την διαδικασία του αυτοφώρου θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες μη νόμιμοι μετανάστες ιρανικής καταγωγής ως ύποπτοι γιά την εκδήλωση πυρκαϊάς την περασμένη Παρασκευή σε ελαιώνα στην περιοχή του Μικροδάσους, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς 112 ελαιόδενδρα, τα 96 εκ των οποίων ήταν εικοσαετίας, τα 19 δεκαπενταετίας και τα υπόλοιπα επτά τεσσάρων ετών.

Μαζί με αυτά κάηκαν, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου Αθανάσιος Παυλίδης και 210 κλήματα της ποικιλίας αγιωρίτικου και τριάντα φυτά παυλώνιας με τετραετή ριζώματα, που υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο του ελαιώνα.

Την φωτιά κατέσβεσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κιλκίς, που κατέφθασαν στην περιοχή ενώ από τις έρευνες του ανακριτικού τμήματός της οδηγήθηκε και στις συλλήψεις των τεσσάρων υπόπτων γιά την πρόκληση της πυρκαϊάς.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Μικροδάσους, είχαν καταναλώσει το βράδυ της προηγούμενης νύχτας σημαντικές ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, διασκεδάζοντας και τραγουδώντας σε κατάστημα του οικισμού και είχαν διανυκτυρεύσει στον ελαιώνα αμέσως μετά, βάζοντας φωτιά γιά να ζεσταθούν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Εστία φωτιάς, την οποία λησμόνησαν να κατασβέσουν ασφαλώς με την αποχώρησή τους την επαύριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η καταστρεπτική, όπως αποδείχθηκε πυρκαγιά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]