Γενικά

Ύποπτοι πρόκλησης πυρκαϊάς τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες στο Μικρό Δάσος

Με την διαδικασία του αυτοφώρου θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες μη νόμιμοι μετανάστες ιρανικής καταγωγής ως ύποπτοι γιά την εκδήλωση πυρκαϊάς την περασμένη Παρασκευή σε ελαιώνα στην περιοχή του Μικροδάσους, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς 112 ελαιόδενδρα, τα 96 εκ των οποίων ήταν εικοσαετίας, τα 19 δεκαπενταετίας και τα υπόλοιπα επτά τεσσάρων ετών.

Μαζί με αυτά κάηκαν, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου Αθανάσιος Παυλίδης και 210 κλήματα της ποικιλίας αγιωρίτικου και τριάντα φυτά παυλώνιας με τετραετή ριζώματα, που υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο του ελαιώνα.

Την φωτιά κατέσβεσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κιλκίς, που κατέφθασαν στην περιοχή ενώ από τις έρευνες του ανακριτικού τμήματός της οδηγήθηκε και στις συλλήψεις των τεσσάρων υπόπτων γιά την πρόκληση της πυρκαϊάς.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Μικροδάσους, είχαν καταναλώσει το βράδυ της προηγούμενης νύχτας σημαντικές ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, διασκεδάζοντας και τραγουδώντας σε κατάστημα του οικισμού και είχαν διανυκτυρεύσει στον ελαιώνα αμέσως μετά, βάζοντας φωτιά γιά να ζεσταθούν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Εστία φωτιάς, την οποία λησμόνησαν να κατασβέσουν ασφαλώς με την αποχώρησή τους την επαύριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η καταστρεπτική, όπως αποδείχθηκε πυρκαγιά.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]