Γενικά

Υπογραφή σύμβασης για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης στην ΠΕ Κιλκίς

Σύμβαση, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιφερειακής ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο Χρήστο Αριστοτέλη Ζιάρα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς, και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Π.Ε Κιλκίς (ίδιους πόρους).

Οι εργασίες εκτέλεσης της σύμβασης θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα και -μέσω μίσθωσης μηχανημάτων- θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί από φερτά υλικά, μπάζα, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση της κοίτης υδατορεμάτων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, προσθέτοντας πως «η συγκεκριμένη αρμοδιότητα (σ.σ. καθαρισμού ρεμάτων) περιήλθε στην Π.Ε. Κιλκίς με τον Ν.4555/19-7-2018 και άμεσα οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας ενέταξαν και δημοπράτησαν το εν λόγω έργο μέσω του οποίου θα γίνουν παρεμβάσεις τόσο στο Δήμο Κιλκίς, όσο και στο Δήμο Παιονίας με τις οποίες θα επιλυθούν χρόνια προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τους κατοίκους της ΠΕ Κιλκίς».

Η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων – από τη σύμβαση – εργασιών (διάρκειας 18 μηνών) θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων που εμπεριέχουν το δυνητικό κίνδυνο καταστροφής υποδομών, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αλλά και ανθρώπινων ζωών.

Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη του τμήματος έργων δομών περιβάλλοντος, της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα