Γενικά

Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή τμήματος οδού από Φιλυριά έως όρια Ν. Πέλλας

Τη σύμβαση για το υποέργο 23 με τίτλο: «Πλήρης ανακατασκευή τμήματος της επαρχιακής οδού 20 από Φιλυριά έως όρια Ν.Πέλλας (5 χλμ)» που ανήκει στο έργο: «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», υπέγραψε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2021, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

«Υλοποιούμε έργα ουσίας που βελτιώνουν την προσβασιμότητα, διευκολύνοντας τη μετακίνηση ανθρώπων, δημιουργούμε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους χρήστες της οδού» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η πλήρης ανακατασκευή τμήματος της επαρχιακής οδού 20 μεταξύ του οικισμού Φιλυριά και των ορίων με το νομό Πέλλας. Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή, όπως επίσης και για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και την αποτροπή πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων φθορών στο ήδη κατεστραμμένο οδόστρωμα από μελλοντικά παρόμοια γεγονότα.

Στην περιοχή ενδιαφέροντος λόγω του ανάγλυφου του φυσικού εδάφους, έχει παρατηρηθεί σε βάθος χρόνου ότι, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, το οδόστρωμα κατακλύζεται από τα όμβρια ύδατα τα οποία ρέουν από το λόφο προς το ρέμα και δεν υπάρχουν τεχνικά έργα αποχέτευσης του οδοστρώματος. Λόγω δε και της φύσης του επιφανειακού εδάφους τα όμβρια ύδατα μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες στερεοπαροχής με αποτέλεσμα το μπάζωμα της επαρχιακής οδού. με φερτά υλικά τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της διερχόμενης κυκλοφορίας.

Κρίθηκε, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη ανακατασκευής της οδού με σκοπό την ανύψωση των ερυθρών υψομέτρων της και την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών αποχέτευσης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τη δαπάνη αξίας 224.179,07 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]