Αθλητισμός

Η υποδοχή του Γιάννη Κορακίδη και της Εθνικής μας ομάδας K20 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Χαμόγελα, αγκαλιές και ωραίες εικόνες “κατέκλυσαν” το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα, με την επιστροφή και του τελευταίου γκρουπ της εθνικής μας ομάδας, που συμμετείχε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Ο “χρυσός” νικητής στη σφυροβολία των Ανδρών Γιάννης Κορακίδης, η δευτεραθλήτρια κόσμου στη δισκοβολία Γυναικών Αρετή- Δέσποινα Φιλιππίδου με το αργυρό της μετάλλιο, ο τέταρτος στη σφυροβολία Ανδρών Νικόλας Πολυχρονίου, η πέμτπη στα 200 μ. με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό του αγνίσματος (και 11η στα 100 μ.) Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, οι όγδοες πρωταθλήτριες στον κόσμο Μαρία Κάσσου (στα 3.000 μ. & 9η στα 5.000 μ.) και Σωτηρία Ράπτη (Τριπλούν), ο Κώστας Μπουζάκης, ο Χρήστος Ρούμτσιος, η Αναστασία Ντραγκομίροβα, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, η Αναστασία Αντωνοπούλου, η Βασιλική Μητσιούλη, ο Γρηγόρης Χάσος, η Χαβά Ντελίου, ο Θεοφάνης Μαυροδόντης και η Μαρία Ανδρεάδη ήταν τα μέλη της ομάδας που εκπροσώπησαν επάξια την ελληνική μας ομάδα και έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα.

Υποδοχή εθνικής παγκοσμίου Κ20 3
Ο Τεχνικός Υπεύθυνος της Κ20 Στέφανος Ματάκης, η “αργυρή” Αρετή Φιλιππίδου, ο “χρυσός” Γιάννης Κορακίδης και ο αρχηγός της αποστολής στο Κάλι Γιώργος Γιατρουδάκης κατά την άφιξή τους (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο αεροδρόμιο, με σκοπό να τους υποδεχθούν, ήταν η Β’ Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης και το μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Λούλα Καρατζά, που τους μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις ευχές της διοίκησης και χάρισαν στους αθλητές, στους προπονητές και στους φυσικοθεραπευτές από ένα γλαστράκι ελιάς, δέντρο με πολλούς συμβολισμούς.

“Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι σαν όνειρο. Κάποιες στιγμές μόνο, όταν είμαι ήρεμος και έτοιμος να κοιμηθώ, τότε το σκέφτομαι και το συνειδητοποιώ” δήλωσε ο “χρυσός” Γιάννης Κορακίδης, ενώ η “αργυρή” Αρετή Φιλιππίδου που ήταν δίπλα του τόνισε χαρακτηριστικά: “Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Κάθε μέρα, το συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο”.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές με εμφανή την κούραση στο βλέμμα τους, λόγω του πολύωρου ταξιδιού της επιστορφής, ήταν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που έζησαν στο Κάλι.

Λίγο μετά την άφιξη της ομάδας μας στο αεροδρόμιο, άλλη μια ελληνική ομάδα έφτασε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αυτή της εθνικής ομάδας Πόλο νεανίδων -ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Οι δυο ομάδες είχαν μια γρήγορη συνάντηση, κατά την παραλαβή των αποσκευών τους, και αμφότερες έδωσαν συγχαρητήρια.

Κατά την άφιξη της ομάδας μας, παρών στο αεροδρόμιο ήταν και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης -για προσωπικούς λόγους- ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους αθλητές μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]