Κοινωνία

«Ζεστή» υποδοχή στα «πρωτάκια» του 5ου ΔΣ Κιλκίς

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

Μόλις δυο εβδομάδες πέρασαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και ήδη η πρώτη δραστηριότητα σ’αυτήν είναι σε εξέλιξη στο 5ο δημοτικό Κιλκίς. Το πρόγραμμα σύμπραξης α’ και στ’ τάξεων “Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου” ξεκίνησε, για τρίτη χρονιά φέτος, την ημέρα του Αγιασμού.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της στ’ ετοίμασαν την υποδοχή των παιδιών της α’, υιοθετώντας από ένα «πρωτάκι» και αναλαμβάνοντας να το προσέχουν και να το υποστηρίζουν στην ένταξή του στο δημοτικό σχολείο. Ήταν μια χαρούμενη κι ενδιαφέρουσα διαδικασία για όλους. Τα “αδέρφια” συστήθηκαν μεταξύ τους με ένα μπαλλόνι και σχημάτισαν την πράσινη (α1) και την πορτοκαλί ομάδα (α2). Αφού είπαν μερικά πράγματα για τον εαυτό τους στον κύκλο γνωριμίας, γνώρισαν και τους δασκάλους τους, τον Γιώργο Τερζιάδη και την Έλλη Κεσίδου αντιστοίχως.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

«Η γνωριμία των “αδερφιών” θα συνεχιστεί και η σχέση τους θα «κτιστεί» σταδιακώς στην καθημερινότητα του σχολείου, από την υποδοχή τους το πρωί ως την υποστήριξη στα διαλείμματα, την καθοδήγηση στις μεγάλες δράσεις του σχολείου και τη συνεργασία στις κοινές, μεταξύ τους δράσεις έτσι αναμένεται μια συναρπαστική χρονιά…» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]