Αθλητισμός

Υποψηφιότητα Βαφειοχωρίου γιά τον τίτλο μετά την νίκη του

Η ανάδειξη του πρωταθλητή ΕΠΣΚ περιόδου 2013-14, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην γ’ εθνική κατηγορία, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική ημέρα των κατατακτηρίων αγώνων, με τον τελευταίο αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ Κρηστώνης και ΑΕ Πολυκάστρου που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 26.4.14 στο γήπεδο Σταυροχωρίου, τύποις έδρα του πρώτου.
Σ’ αυτήν την συναρπαστική τροπή της διαδικασίας των κατατακτηρίων αγώνων οδήγησε η δεύτερη …ανατροπή από πλευράς Μ.Αλεξάνδρου Βαφειοχωρίου, που στον δεύτερο εκτός έδρας αγώνα του, μετά την ΑΕ Πολυκάστρου με 4-2, υπέταξε και τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-0, και τέθηκε επικεφαλής της ειδικής κατηγορίας.
Ωστόσο, γιά να κατακτήσει τον τίτλο, θα πρέπει να μην λήξει ο προαναφερθείς τελευταίος αγώνας της σειράς με νικητή, διότι σ’ αυτήν την περίπτωση η ισοβαθμία, που θα επέλθει θα ευνοεί είτε τον ΠΑΟΚ είτε την ΑΕΠ, κάτι που σημαίνει, ότι ο Μ.Αλέξανδρος ευνοείται μόνο από την ισοπαλία.
Πάντως, η ομάδα του Βαφειοχωρίου πλειοδότησε σε πάθος και ευψυχία κάτι που της επέτρεψε να «παίξει» άριστα το «τελευταίο χαρτί» της, εκμεταλλευθείσα το υπερβολικό άγχος της κρηστωνιάτικης, εξ αιτίας του οποίου αυτή διατήρησε μιάν άκαρπη εδαφική υπεροχή χωρίς αντίκρυσμα, καθώς η επακόλουθη νευρικότητα δεν της επέτρεψε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Ο ΜΑΒ οργανώθηκε αποτελεσματικώς μεταξύ της περιοχής του και του κέντρου του γηπέδου και επεδίωξε το καλύτερο με αιφνίδιες επιθέσεις ή αντεπιθέσεις, όποτε εύρισκε «ξεχειλωμένη» την άμυνα του ΠΑΟΚ.
Η τακτική αυτή απέδωσε και, εν τέλει οδήγησε στην νίκη καθώς ο ΜΑΒ μετέτρεψε σε τέρμα τις δύο από τις τέσσερες σημαντικές ευκαιρίες του.
Και οποία ειρωνεία: Την ομάδα της Κρηστώνης την «κάρφωσαν» δύο …Κρηστωνιάτες, οι Α.Αλεξανδρίδης και Ρωμανίδης, στο 20’ και στο 70’ αντιστοίχως, με τον δεύτερο να αντικαθιστά τον πρώτο στο 58’!
Ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Νικολαϊδη, Κ.Πότκα και Γ.Ιωαννίδη στο πρώτο ημιχρόνιο και δύο με τον Κ.Πότκα στην επανάληψη.
Σημειώνεται, ότι στο 14’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή του Α.Αλεξανδρίδη γιά σκληρό φάουλ επί του Κ.Πότκα.
Διαιτήτευσε ο Σέζος.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ Κρηστώνης:
Κυριακίδης, Γιόκα (46’ Χαλτούπης), Δασκάλου, Παπάκης, Κ.Πότκας, Παπαδόπουλος, Ι.Μαυρόπουλος, Παυλίδης, Γ.Ιωαννίδης, Δημόπουλος (80’ Τσοποζίδης), Νικολαϊδης.
Μ. Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου: Ν.Ζάικος, Τ.Παπαδόπουλος, Ευθυμιάδης, Ν.Κυπαρίσσης, Χ.Παπαδόπουλος, Φ.Κόλα, Κέλτσος (64’ Π.Ζάικος), Α.Αλεξανδρίδης (58’ Ρωμανίδης), Θ.Παπαδόπουλος, Α.Κόλα (86’ Κωτσάκης), Σ.Παπαδόπουλος.
Ειδική βαθμολογία
1. Μ.Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου 12
2. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 9
3. ΑΕ Πολυκάστρου 9

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]