Γενικά

Υπό κατάληψιν πέντε σχολεία του νομού κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Χιλιάδες μαθητών λυκείων της Αθήνας και όχι μόνον, διαδήλωσαν την Δευτέρα 29.10.18 ενάντια στις αλλαγές, που πρόκειται να φέρει στην παιδεία το νέο νομοσχέδιο του αρμοδίου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Σε αυτές συμμετέσχαν και μαθητές πέντε λυκείων από τα συνολικώς 14 της περιφερειακής ενότητάς μας και συγκεκριμένα το 1ο γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ Κιλκίς καθώς και τα ΓΕΛ Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας προχωρώντας σε καταλήψεις των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Οι Κιλκισιώτες μαθητές, όπως συνέβη και με τους αντίστοιχους των λυκείων της Αθήνας, που διαδήλωσαν πραγματοποιώντας πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών με κατεύθυνση προς την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή, διαμαρτύρονται όπως και σε τοπικό επίπεδο, όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» «πηγές» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς, με στόχο να μην κατατεθεί ο λεγόμενος ως «νόμος Γαβράγλου» εκτιμώντας ότι εάν εφαρμοσθεί «θα τους στερήσει το δικαίωμα της μόρφωσης και ότι τους στέλνει στην παραπαιδεία, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών» χωρίς να θέτουν ουσιαστικώς ζητήματα που έχουν σχέση με τις τοπικές σχολικές μονάδες.

«Απαράδεκτο»
Επί πλέον με «παραλήπτες» τον κ. Γαβρόγλου αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Στο κάλεσμα της για την κινητοποίηση η επιτροπή των μαθητών σημειώνει μεταξύ άλλων: “Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσει.

Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές επί δύο. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμη και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και «παπαγαλία» αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα «SOS» και να «κυνηγάμε» βαθμούς.

Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση, που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.Θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.

Και επισήμως, πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα ασκούμε.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με «την βούλα» του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.”

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές