Γενικά

Με υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων εξοπλίζεται η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς

Με ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την θερινή περίοδο για τις ανάγκες καθαρισμού των ερεισμάτων του οδικού δικτύου και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.) και τη χειμερινή περίοδο για τις εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου, εξοπλίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων – παρελκόμενων, αξίας 449.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), με την εταιρεία «MERCEDES BENZ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Το υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων εξοπλισμένο με πλήθος παρελκομένων (λεπίδα αποχιονισμού, αλατοδιανομέας και υδραυλικός βραχίονας με κεφαλές καταστροφέα και κλαδέματος) θα συμβάλει τα μέγιστα στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών από την υπηρεσία τεχνικών έργων της ΠΕ Κιλκίς προς τους πολίτες της περιφερειακής ενότητας, καθώς και στους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ, η οποία διαθέτει βασικές πύλες εισόδου/εξόδου τουριστών και εμπορευμάτων από και προς την Ελλάδα.

Το όχημα πολλαπλών χρήσεων και τα παρελκόμενά του εκπληρώνουν τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε ό,τι αφορά την πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία των εργαζομένων (Π.Δ. 18/96 , 93/44 ΕΟΚ, 93/68 ΕΟΚ – σήμανση CE) έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές και περιορισμούς που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος όπως εκπομπές ρύπων, θόρυβος κλπ. (1999/96/ΕΚ) ή νεότερης οδηγίας. Επίσης, πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση έγκρισης τύπου οχημάτων Ειδικής Χρήσης – Ειδικού Σκοπού και της διαδικασίας ταξινόμησης σύμφωνα με την Αριθμ. Οικ. 3763/111 Απόφαση (ΦΕΚ1163/Β’/18-6-2015) και της οδηγίας (2007/46/ΕΚ).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]