Πολιτική

«Υπέρμαχος» …μη νομίμων μέσων ενημέρωσης ο Χ.Γκουντενούδης!

Από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίαςκ και πρώην δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδηλάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε διευθυντά,
«Σε απάντηση δημοσιευμένου σχολίου στη στήλη «Κιλκισιώτικες κουβεντούλες» της εφημερίδας «Μαχητής» της 9ης Μαρτίου 2021, έχω να σας παραθέσω τα κάτωθι:

-Ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου αλλά και της δημοτικής παράταξης «Παιονία Ισχυρή» οφείλω να γνωστοποιώ τις θέσεις μας αλλά και, φυσικά, να ασκώ την δέουσα κριτική στα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής, που άλλωστε δεν είναι και λίγα. Οι απόψεις και οι θέσεις αυτές κοινοποιούνται μέσω είτε του Τύπου είτε των ηλεκτρονικών μέσων, και μέσα από «μπλογκ» και ιστοσελίδες.

-Δεν επιθυμώ να εισέλθω σε θέματα ανταγωνισμού μεταξύ της εφημερίδας σας και άλλων «ιστοτόπων» όπως αναφέρετε, ούτε βεβαίως θα κρίνω την «νομιμότητα» τους με τα όποια κριτήρια εσείς θέτετε. Μου ζητήθηκε να μιλήσω για θέματα της περιοχής μας, και αυτό έπραξα. Το αν κάποιος έχει ταυτότητα ή όχι δημοσιογράφου ή αν είναι «κατ’ ευφημισμόν» εκπρόσωπος της δημοσιογραφίας, αυτό δεν αφορά εμένα ούτε και την συγκεκριμένη περίπτωση. Θα μπορούσα να μιλήσω, όπως και οποιοσδήποτε πολίτης αιρετός ή μη, ακόμη και σε βίντεο, το οποίο θα δημοσιευόταν σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, και όχι απαραιτήτως σε ιστοσελίδα εφημερίδας. Και αυτό θα σας ενοχλούσε;

-Όσον αφορά στην απρεπή και ατυχέστατη έκφραση σας ότι «κόπτομαι περί νομιμότητας», την οποία εσείς βάλατε και σε εισαγωγικά, όπως και το «θεματοφύλαξ» και «υπερασπιστής», αυτό χαρακτηρίζει εσάς. Η έως τώρα πορεία μου στα κοινά είναι διαυγής και κρυστάλλινη και αυτό είναι γνωστό σε όλους.

-Συνεχίζω και θα συνεχίσω να προβάλω τις απόψεις και τις θέσεις της δημοτικής μας παράταξης «Παιονία Ισχυρή», διότι γι αυτό μας έδωσε την εντολή ο κόσμος της Παιονίας. Όπως επίσης, θα συνεχίσω να ασκώ κριτική στις πράξεις και τις παραλήψεις της διοίκησης Σιωνίδη με τις οποίες διακυβεύονται τα συμφέροντα του δήμου και των συνδημοτών μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους (ελπίζω όχι εσάς)».

Σημείωση της σύνταξης:
Με την συγκεκριμένη απάντησή του ο κ.Γκουντενούδης είτε δείχνει ότι αγνοεί ή κάνει ότι αγνοεί μία πολύ βασική αρχή: Σεβασμό αποπνέει αυτός που …σέβεται.

Και εφ’ όσον αυτός απαιτεί από εμάς, και τον οποιονδήποτε άλλο, σεβασμό του θεσμικού αξιώματός του, οφείλει ταυτοχρόνως να σέβεται την διαφορά ενός νομίμου και θεσμικού μέσου ενημέρωσης, σαν τον «Μαχητή», από ένα μη νόμιμο.

Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός προϋποθέτει αμοιβαιότητα, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν υφίσταται από πλευράς του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]