Κοινωνία

Υπενθύμιση των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών νομού Κιλκίς

Από τον σύλλογο ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών νομού Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (03/09/20) ορίζει τα μέτρα προστασίας γιά το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-21 και τον τρόπο ασφαλούς λειτουργίας φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών.

α. Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

β. Αποφυγή συγχρωτισμού.

γ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

δ. Καθαρισμός αιθουσών , επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

ε. Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος ή gel.

Οι διοικήσεις των πάσης φύσεως φορέων και δομών της συγκεκριμένης απόφασης φροντίζουν, ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών, καταρτιζόμενων εκπαιδευόμενων, μαθητευόμενων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, σύμφωνα με το παρόν άρθρο και σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,

1. Ο σύλλογος PALSO νομού Κιλκίς γνωστοποιεί την δέσμευσή του για σχολαστική τήρηση των παραπάνω προτεινόμενων μέτρων.

2. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι οργανωμένες δομές , ελεγχόμενες από φορείς του Δημοσίου για την τήρηση των κανόνων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

3. Η νέα, ιδιαίτερη σχολική χρονιά ΔΕΝ βρίσκει τα κέντρα ξένων γλωσσών απροετοίμαστα.

4. Τέλος, εφιστά την προσοχή των γονέων και κηδεμόνων μεταξύ της επιλογής ενός κέντρου ξένων γλωσσών και των κατ οίκον μαθημάτων ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα