Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Υγειονομικές «βόμβες»

Η εικόνα αυτή, που… «λέει» πολλά για τις αρνητικές πλευρές της «νεοελληνικής» νοοτροπίας και… «όλα» ως προς την «αποτύπωσή» της σε τοπικό επίπεδο, είναι από την τοποθεσία «Καραγάτσα», στο πέμπτο χιλιόμετρο της οδού Πολυκάστρου – Λιμνοτόπου (τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού Ευζώνων – Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για χώρο υδροδότησης ραντιστικών, που όμως εδώ και… ένα χρόνο, έχει μετατραπεί σε χώρο απόθεσης παντός είδους χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών… φυτοφαρμάκων (!) σε σημείο που και οι κάδοι απορριμμάτων να τείνουν να μετατραπούν… σε απορρίμματα ιδίου περιεχομένου!

Φυσικά, δεν «θέλει» και ιδιαίτερη σκέψη και γνώση, για να αντιληφθεί κανείς το τεράστιο υγειονομικό και οικολογικό πρόβλημα, που προκύπτει για όλη την ευρύτερη περιοχή, με τον χαρακτηρισμό της «υγειονομικής και οικολογικής βόμβας» να είναι πολύ «λίγος», για να αποδώσει το μέγεθός του.

Το θέμα και ερώτημα είναι, μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναισθησία των τοπικών, περιφερειακών και κυβερνητικών αρμοδίων παραγόντων όχι απλώς για επίλυση του προβλήματος αλλά για πλήρη και οριστική εξάλειψη αυτής της υγειονομικής και οικολογικής απειλής και αποκατάσταση της κακοποιημένης αισθητικής του τοπίου.

Τι ακόμη περιμένουν να δούν και να ακούσουν, ώστε να ενεργήσουν, δηλαδή να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες;

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα