Πολιτική

Τζιτζικώστας«Επιλέγουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν»

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με τον συνδυασμό του «Αλληλεγγύη» Περικλή Κολότσιο παρουσίασε την Δευτέρα 24.3.14 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ο Περικλής Κολότσιος είναι ένας άνθρωπος επιτυχημένος, ο οποίος τόσο στον επαγγελματικό και τον επιστημονικό όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Είναι, πρώτα απ’ όλα, ένας εξαίρετος γιατρός. Είναι ταυτόχρονα, επιτυχημένος και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, Επί τέσσερα χρόνια, ήταν πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και σήμερα είναι αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς.
Η «Αλληλεγγύη» ακούει το μήνυμα του Κιλκίς, ακούμε τα μηνύματα των πολιτών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους άξιους και τους ικανούς, τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτούς που μας υποδεικνύει η κοινωνία»..
Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται στο νομό Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας προσέθεσε:
«Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εκτελούνται στο Κιλκίς είναι 158 εκατομμύρια ευρώ. 76 εκατομμύρια ευρώ αξιοποιούμε στην σιδηροδρομική γραμμή Πολυκάστρου – Ειδομένης. Με 28 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε την είσοδο Κιλκίς, στην οποία όπως είχαμε δεσμευτεί, έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του. Ακόμη 28 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου για το τμήμα Άσσηρος – Νέα Σάντα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης. Εδώ, θέλω να το υπογραμμίσω, πετύχαμε την απόφαση υπουργικού συμβουλίου για την επίσπευση των απαλλοτριώσεων σε στενή συνεργασία με το κ. Γεωργαντά, τον αντιπεριφερειάρχη μας και τους περιφερειακούς μας συμβούλους. Έτσι μετά την αναβολή που δόθηκε από το δικαστήριο του Φεβρουαρίου, κινητοποιήσαμε την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, για έργα εθνικής σημασίας, στέλνοντας γραπτό αίτημα στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να κινηθεί η όλη διαδικασία από το υπουργικό συμβούλιο, όπως και τελικά έγινε. Το έργο, λοιπόν, δεν κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ και θα κατασκευαστεί κανονικά, όπως ακριβώς προβλέπεται στην μελέτη του.
Επίσης, ακόμη δώδεκα εκατομμύρια ευρώ αξιοποιούμε για έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε ολόκληρο τον νομό. Κατασκευάζονται αποχετευτικά δίκτυα και άλλα έργα στην Κορυφή, στην Δοϊράνη, στον Μικρόκαμπο, στο Μαυρονέρι, στην Πικρολίμνη, στην Γοργόπη και στον βιολογικό της Τούμπας. Αποκαθιστούμε τις παλιές χωματερές στην Γουμένισσα, την Αξιούπολη, το Πολύκαστρο και τον Ευρωπό. Αποκαθιστούμε το χώρο ταφής απορριμμάτων του Κιλκίς. Χρηματοδοτούμε με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ τα έργα στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας. Έχουμε ήδη διαθέσει ενάμισυ εκατομμύριο ευρώ και συνολικώς θα αξιοποιήσουμε κονδύλια 4 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κιλκίς. Αλλάζουμε τον αστικό ιστό, αλλάζουμε την εικόνα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και για εμάς, για την «Αλληλεγγύη», το να κάνουμε καλύτερη τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είναι η βασική μας επιδίωξη. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, για τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια στην Περιφέρειά μας».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος δήλωσε :
«Αποτελεί για ‘μένα μεγάλη τιμή η υποψηφιότητά μου για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό της «Αλληλεγγύης». Για το μόνο, που μπορώ να δεσμευτώ απέναντι στους πολίτες του Κιλκίς είναι ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο θεσμικός μας ρόλος, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη μας και τους περιφερειακούς μας συμβούλους θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο που επιτελείται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να στείλουμε ισχυρό το μήνυμα της «Αλληλεγγύης», αγκαλιάζοντας ολόκληρη την κοινωνία του Κιλκίς».

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα