Πολιτική

«Θέμα χρόνου για την δημοτική αρχή Κιλκίς η απώλεια της «δεδηλωμένης»

«Η απώλεια της «δεδηλωμένης» από την δημοτική αρχή Κιλκίς είναι θέμα χρόνου».

Η ανωτέρω προκαλούσα αίσθηση αναφορά διατυπώθηκε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη σε έγγραφη δήλωσή του, με την οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και προσωπικώς του δημάρχου Κιλκίς, με αφορμή τις «ισχνές» πλειοψηφίες με τις οποίες ελήφθησαν τον τελευταίο καιρό ωρισμένες σημαντικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο.

Ειδικότερα στην έγγραφη δηλωσή του ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ωρισμένες σημαντικές αποφάσεις, όπως η έγκριση του ισολογισμού του 2016, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2018, και η έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 «πέρασαν» η μεν πρώτη με οριακή απόλυτη πλειοψηφία 21 ψήφων, οι δε δύο άλλες με 20 και 19 ψήφους που σημαίνει με σχετική πλειοψηφία. Τυπικώς μεν κανένα πρόβλημα, ουσιαστικώς και ηθικώς όμως αυτό σημαίνει, ότι η παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Σισμανίδη «παλεύει» να χάσει ή να μη χάσει αυτό που ονομάζεται «δεδηλωμένη» και είναι ένας δείκτης ισχύος μίας παράταξης πλειοψηφίας. Η απώλεια της «δεδηλωμένης» είναι θέμα χρόνου, και όταν μάλιστα κάποιοι σύμβουλοι ψηφίζουν με δυσκολία ελπίζοντας ακόμη σε κάποια «οφφίκια».

Όταν παρέλθει και αυτή η ελπίδα τους, τότε οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολοι για το δήμαρχο Κιλκίς που είναι ανίκανος να διαχειριστεί την διοίκηση του Δήμου και τους συνεργάτες του.

Με το αυταρχικό «υφάκι» και την επαρχιακή κουλτούρα της 10ετίας του 1960 δε διοικείται σήμερα εν έτει 2017 ένας δήμος και δη πρωτεύουσας νομού, από αιρετούς. Ο δήμαρχος Κιλκίς παραπέμπει σε άλλες εποχές, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το χειρότερο αδυνατεί να αντιληφθεί τα μηνύματα και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]