Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Να ανατρέξει στις ρίζες του

Με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, ο πολιτικός όμιλος «Πολιτεία 2021» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το μέγεθος του εθνικού πλούτου είναι σημαντικός παράγοντας ευημερίας μιας Πολιτείας και των ανθρώπων της. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι αυτό θα επιτευχθεί με πλήρη εφαρμογή των «μνημονιακών συνταγών». Και μετά θα έρθουν η κοσμογονία και τα 100δις ευρώ σε επενδύσεις!

Ακόμη κι αν γινόταν έτσι – κάτι που δεν είναι καθόλου προφανές- ο κ. Μητσοτάκης παρέβλεψε, έστω και ως δήλωση προθέσεων, κάτι πολύ σπουδαίο. Σε μια Ελλάδα πολύχρονης, μονομερούς και τοξικής λιτότητας η δίκαιη κατανομή του πλούτου είναι ακόμη σημαντικότερος παράγοντας για την ευημερία ενός λαού.

Κι αυτό επιβάλλει μια αναδιανομή του όποιου πλούτου-παλιού και νέου- από πάνω προς τα κάτω με βαθιά και ουσιαστικά πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι με σκόρπιες και αόριστες υποσχέσεις για επιδόματα σε αδύναμους. Αυτό είναι λαϊκισμός και δε συνιστά πολιτική.

Και κάτι ακόμη. Με «νεκρή» αγροτική οικονομία και με δράμα «ξέχασε» να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά.

Είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο, ένα κόμμα που υπηρέτησε κάποτε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, εάν θέλει να ξαναβρεί ρόλο, να ανατρέξει στις ρίζες του. Πριν να είναι πολύ αργά».

Περισσότερα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]

Γιατί όχι και ο Στέφανος!

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε μέχρι σήμερα […]

Δείτε ακόμα