Πολιτική

Δημόσιο διάλογο με όλους τους υποψηφίους δημάρχους ζητά ο Στέφανος Τσιόνκης

Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο με αντικείμενο τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα του δήμου Παιονίας, απευθύνει προς όλους τους υποψηφίους του ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Στέφανος Τσιόνκης, επικεφαλής του συνδυασμού Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΑΡΣΥ).
Στην σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων Παιονίας, κ. Χρήστου Γκουντενούδη και κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη. Ανακοινώσεις, οι οποίες περιορίστηκαν σε μια προσωπική διαμάχη και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα από τα πραγματικά και παράλληλα κρίσιμα προβλήματα του τόπου. Προβλήματα, που οφείλουν να είναι στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, καθώς σε αυτά θα κληθεί ο καθένας να προτείνει λύσεις.
Αυτήν την στιγμή δε χωρούν μικροπολιτικές τακτικές, αφού δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε χρήσιμο στο επίπεδο αντιπαράθεσης, που οφείλει να τίθεται σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων. Η περίοδος, που διανύουμε, με τις συνέπειες της κρίσης να είναι εμφανείς στην ζωή όλων δεν επιτρέπει να ασχολούμαστε με τα επουσιώδη και με ψευδοδιλήμματα συμμετέχοντας σε ένα «παιχνίδι» εντυπωσιασμού.
Οφείλουμε να αναδείξουμε τα ζητήματα του τόπου μας και να προτείνουμε λύσεις για τους πολίτες αλλά κυρίως ΜΑΖΙ με τους πολίτες. Οφείλουμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις για ένα συμμετοχικό δήμο, στον οποίο οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις για τον τόπο τους και όχι να τους οδηγούμε στην απαξίωση της πολιτικής και της συμμετοχής τους σε αυτήν. Τέτοιου είδους “κόντρες” είναι κενές ουσίας, αφού αποδεικνύουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο όμως οι πολίτες έχουν επιλέξει να το αφήσουν στο παρελθόν.
Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, αλλά και για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του καλούμε ως Α.Ρ.ΣΥ τους υπόλοιπους υποψηφίους σε έναν «ανοιχτό», δημόσιο διάλογο, ο οποίος θα θέσει την πολιτική αντιπαράθεση σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων και όχι γύρω από μικροπολιτικά τερτίπια του παλιού, απαξιωμένου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας