Πολιτική

Υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας ο Σ.Τσιόνκης επικεφαλής της Α.Ρ.ΣΥ

Ο Στέφανος Τσιόνκης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας ως επικεφαλής του συνδυασμού της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας (ΑΡΣΥ).

Την σχετική απόφαση έλαβε την Κυριακή 23.2.14 η συνέλευση των μελών της κίνησης, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Αξιούπολης.

ΤΣΙΟΝΚΗΣΟ κ. Τσιόνκης εξελέγη επικεφαλής με μεγάλη πλειοψηφία δι’ ανατάσεως των χειρών, υπερισχύοντας του καταγομένου από το Πολύκαστρο εκδότη και αποστράτου αξιωματικού Ηλία Φυτιλή.

Ο 57χρονος Στέφανος Τσιόνκης κατάγεται από το Σκρα, είναι οδοντίατρος, έγγαμος με δύο τέκνα.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, συμμετέσχε ως ανεξάρτητος Παιονίας, ανήκοντας πολιτικώς στην Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο έχει κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής σε παλαιότερες εθνικές εκλογές.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής νομάρχης Κιλκίς επί νομαρχίας Θεοδώρου Παραστατίδη, καθώς και επί σειρά ετών νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Τσιόνκης, απευθυνόμενος στους φίλους της ΑΡΣΥ Παιονίας, είπε, μεταξύ άλλων:

«…Αναλαμβάνοντας τον ρόλο, που μου δώσατε, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως οι αρχές και οι στόχοι της κίνησής μας για ένα δήμο της συμμετοχής, της συλλογικότητας, της ισοτιμίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα δήμο της διεκδίκησης, της ανάπτυξης,  της άμεσης δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινής προσπάθειας. Για έναν δήμο με πολίτες αξιοπρεπείς και υπερήφανους, θα με συνοδεύουν σε όλη μου την λειτουργία είτε σήμερα ως υποψηφίου δημάρχου, είτε αύριο, αν εσείς και ο λαός της Παιονίας το θέλετε από την θέση του δημάρχου Παιονίας.

Από σήμερα λοιπόν δίνουμε τέλος στην όποια εσωστρέφεια και αναλαμβάνουμε όλοι μαζί την οργάνωση και τον αγώνα για την νίκη…

…Είναι χρέος μας απέναντι στους υπεύθυνους και δημιουργικούς πολίτες του δήμου μας να συμβάλουμε ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση δεν περισσεύει κανείς.

ΑΡΣΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣας καλώ να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον όμορφο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για έναν αξιοπρεπή αγώνα, για έναν δυνατό αγώνα, για την Παιονία μας, για τους περήφανους Παίονες…».

Στο «στόχαστρο» κριτικής μελών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η διαδικασία εκλογής του υποψηφίου δημάρχου στην Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΑΡΣΥ) Παιονίας.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Εγιναν σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή 23.2.14) οι διαδικασίες στην ΑΡΣΥ Παιονίας για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου Στο «στόχαστρο» κριτικής η διαδικασία εκλογής του υποψηφίου δημάρχου στην.
Ενόχληση προκάλεσε το γεγονός ότι το προεδρείο, συμφωνούντων των υποψηφίων, επέλεξε να προχωρήσει στην ανακύρηξη του υποψηφίου δημάρχου δια ανατάσεως της χειρός.
Τις αιτιάσεις ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και ως τέτοια η διαδικασία αντιπαρέρχεται την δημοκρατία, το προεδρείο δεν τις δέχθηκε.
Εθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, δηλαδή το αν θα υπάρξει κάλπη ή όχι.
Παρά τις αντιδράσεις από μερίδα των παρευρεθέντων, ότι τα θέματα της τήρησης της δημοκρατίας δεν τίθενται σε ψηφοφορία και ότι η ψηφοφορία με κάλπη είναι υποχρέωση δημοκρατική, το προεδρείο προχώρησε στην ψηφοφορία μη επιδεικνύοντας την απαιτούμενη δημοκρατικότητα.
Στην κίνηση ΑΡΣΥ συμμετέχουν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε στην επιλογή της μη δημοκρατικής διαδικασίας.
Οι μεδοθεύσεις αυτές υπονομεύουν τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Για τον λόγο αυτό μερίδα ιστορικών μελών του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα, επισημαίνοντας αφ’ ενός μεν την επιχειρούμενη άλωσή του από στοιχεία τυχοδιωκτικά και μη δημοκρατικά και αφ’ ετέρου δε την ολίσθησή του σε επιλογές περιστολής της δημοκρατίας κατά περίπτωση.
Μέλη της ΑΡΣΥ επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε, αυτοί πρώτοι να ζητήσουν την δια της κάλπης ψηφοφορία, εάν επιθυμούσαν την πλήρη νομιμοποίησή τους στην συνείδηση του συνόλου των παρευρισκομένων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα