Πολιτική

Δ.Σισμανίδης: Έργο «έκτρωμα» ο «νέος Κήπος», αντί για πάρκο πολυβολείο

Από την Παρασκευή 9.3.18, η αναπλασθείσα περιοχή δημοτικού «Κήπου»-πάρκου Κιλκίς, ο κατά το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» …«Τσιμεντόκηπος», φέρει …και επισήμως τον χαρακτηρισμό του «εκτρώματος».

Και τούτο, διότι έτσι τον χαρακτήσει …ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης όταν, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρου Παζαρτζικλή γιά την επ’ αόριστον αναβολή της δημοπράτησης των έργων της κατασκευής της βόρειας περιφερειακής οδού Κιλκίς, πίσω από τον λόγο Αγίου Γεωργίου, και της ανάπλασης της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου, δήλωσε ότι προτιμά να εκτελεσθούν αυτά τα έργα αργότερα, αλλά με «κοσκίνισμα» των προϋποθέσεων, σωστές μελέτες και σίγουρη χρηματοδότηση, από το να προχωρήσουν όπως στην περίπτωση «Κήπου»-πάρκου, «που έγινε έκτρωμα»!

Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες στην περιφερειακή ενότητα, καταλογίζοντάς της το ότι γνώριζε ότι η περιοχή είναι δικής της αρμοδιότητας, γι’ αυτό και εδικαιούτο να ζητήσει την τροποποίηση της μελέτης, που δεν έγινε, με «συνέπεια να έχουμε τα σημερινά ….πολυβολεία»!

«Να υπάρξει καλύτερη συνεργασία»
Στην ερώτησή του ο κ. Παζαρτζικλής αναφέρθηκε στο θέμα της αναβολής της δημοπράτησης των δύο ανωτέρω έργων καθώς και στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών γιά τις διακοπές υδροδότησης λόγω εκτελουμένων έργων στο δίκτυο ύδρευσης

Ειδικότερα ο κ. Παζαρτζικλής είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του δημάρχου δύο πολύ σημαντικά έργα της πόλης μας , έργα πνοής όπως θα λέγαμε και τα λέμε, αναβάλλονται επ’ αόριστο.

Αναφέρομαι στον περιφερειακό δρόμο του Αγίου Γεωργίου όπου ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια εμπαιγμού από διάφορους συναδέλφους της διοίκησης, ερχόμαστε σήμερα και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι μόνο το «περιβόητο» πρόβλημα της νατοϊκής περίφραξης, που περιμέναμε από το στρατό να κάνει . Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το συγκεκριμένο έργο μπαίνει στην άκρη και θα κάνει πολύ καιρό για να ξανά βγει από εκει πέρα.

Το δεύτερο έργο είναι η αναβάθμιση της 21ης Ιουνίου , όπου ένα καθαρά τυπικό θέμα κυριότητας του δρόμου, που θα αρκούσε ένα δήμινο για την επίλυση του , χρησιμοποιείται για να παραπεμφθεί ένα τόσο σημαντικό έργο αναβάθμισης στο απώτερο μέλλον…

…Τώρα όσον αφορά την τοποθέτηση μου θέλω να πω ότι εδώ και δύο μήνες εκτελείται ένα σημαντικό έργο υποδομής στην πόλη μας αυτό της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης .
Το έργο αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο μέχρι να τελειώσει. Αυτό που ζητώ εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της διοίκησης και κύριε πρόεδρε είναι να υπάρξει καλύτερη συνεργασία , μεταξύ της δημοτικής αρχής με τον ανάδοχο εργολάβου του έργου .

Τι σημαίνει καλύτερη συνεργασία: Σημαίνει ότι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στις οδούς που διαμένουν ώστε να είναι πρώτη προετοιμασμένοι και να μη δημιουργούνται προβλήματα από τη μία βράδυ στο πω από δω ένα βράδυ στο επόμενο πρωί όταν ξυπνάω και βλέπω ξαφνικά έχουν ξεκινήσει τα έργα κάτω απ’ το σπίτι τους.

Δεύτερο θα χρειάζεται να υπάρξει αρτιότερή προσωρινή σήμανση για τους οδηγούς .Από τη μία στιγμή στην άλλη στους δρόμους της πόλης μας έχουμε βρεθεί εγκλωβισμένοι στα καλά καθούμενα σε ένα στενό δρόμο και κάνουμε ώρα ώστε να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε. Με αρτιότερή σήμανση θα αποφευχθούν τα φαινόμενα αυτά .

Και τρίτον θα χρειαστεί να υπάρξει πιο έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για τις διακοπές υδροδότησης ώστε να δημιουργούνται όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα….».

«Όχι χρηματοδοτήσεις έως το 2020»
Εξηγώντας, όπως επισημάνθηκε τους λόγους της αναβολής δημοπράτησης των δύο προαναφερθέντων έργων υποδομής, ο κ. Σισμανίδης δήλωσε, ότι τα τεχνικά προγράμματα, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης κεντρικής οικονομικής πολιτικής, δεν περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις τέτοιων έργων έως το 2020.

«Ο μόνος φορέας, που εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων», τόνισε ο κ. Σισμανίδης, «είναι η δημμοτικη επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Κιλκίς και μάλιστα είναι η μόνη ΔΕΥΑ της χώρας, που θα χρηματοδοτηθεί γιά έργα υποδομής». Συμπλήρωσε δε, ότι εξασφαλίσθηκε κονδύλιο 920.000 ευρώ, το οποίο θα διαθέσει ο δήμμος γιά την εξ υπαρχής ασφαλτόστρωση όλων των οδών, όπου η ΔΕΥΑΚ εκτελεί έργα στο δίκτυο ύδρευσης.

Όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας, ζήτησε να συναινέσουν όλες οι πλευρές σε αγορά απορριμματοφόρων, κάνοντας λόγο γιά επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του στόλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα