Πολιτική

Δ.Τσαντάκης:“Τώρα, όσο ποτέ, προέχει η στήριξη και προβολή του δοκιμαζόμενου πολίτη, και όχι του πολιτικού”

Σειρά θέσεων καιπροτάσεων γιά την αντιμετώπιση της κατάστασης, που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, διατυπώνει ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς”.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Τσαντάκης αναφέρει τα εξής:

“Στην κρίσιμη περίοδο, που διέρχεται ο τόπος μας,η Ελλάδα και ολόκληρη η Υφήλιος λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης και αντιμετώπισης του φονικού ιού. Με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ο ένας δίπλα στον άλλο,αλλά “σε απόσταση” δίνουμε τον αγώνα υγείας για την ζωή μας και την ζωή των συνανθρώπων μας. Για να είμαστε όλοι πάλι μαζί την επόμενη καθαρή ημέρα.

Ως επικεφαλής, αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της “Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς”, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,πέρα από επικοινωνιακές και διχαστικές πρακτικές, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και επιδεικνύουμε πνεύμα ενότητας,αλληλεγγύης και ομοψυχίας. Πολλοί άνθρωποί μας,εκλεγμένοι και μη,που βρίσκονται νυχθημερόν στην “πρώτη γραμμή” της “μάχης”, και τους ευχαριστούμε, είναι γιατροί, επαγγελματίες υγείας,εργαζόμενοι στην αστυνομία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενεργού και υπεύθυνης στάσης μας, για την επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, στις 7-4-20, μετά την ορθή και αποτελεσματική επιβολή των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, ο δήμος Κιλκίς πρέπει να λειτουργεί ως προμετωπίδα στην λήψη και τήρηση των μέτρων. Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορά στην λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου με ωρισμένους κωδικούς δαπανών για απολυμάνσεις κτιρίων,οχημάτων και εργοδοτικές εισφορές.

Ζητούμε να εξεταστεί και να γίνει αμέσως μία νέα γενναία τροποποίηση του προϋπολογισμού του, με κωδικούς,εν πρώτοις στις εξής προτάσεις μας:

Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού (μέσα προστασίας,στολές,κ.α.) για δομές υγείας, (νοσοκομείο Κιλκίς,κέντρο υγείας Δροσάτου), αστυνομία και πυροσβεστική. Πολλοί δήμοι αλλά και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσέφερε υλικό στα νοσοκομεία,στην αστυνομία,την πυροσβεστική και αλλού. Η πρωτοβουλία δε της ΚΕΔΕ για την κατάθεση του 50%της δημοτικής αντιμισθίας μηνός των αξιωματούχων της αυτοδιοίκησης, έτυχε αποδοχής μεγάλου μέρους των αυτοδιοικητικών. Δυστυχώς όχι όλων, παρ’όλο που πολλοί αυτοδιοικητικοί, πέραν της δημοτικής αντιμισθίας, συνεχίζουν να έχουν έσοδα από την ιδιωτική επαγγελματική τους δραστηριότητα. Βεβαίως, και κατά το παρελθόν κληθήκαμε οι αυτοδιοικητικοί, να παράσχουμε την αντιμισθία που λαμβάναμε,για την αντιμετώπιση κρίσης και το πράξαμε αθόρυβα.

Παροχή υπηρεσίας για επί πλέον προληπτικές και τακτικές απολυμάνσεις σε ανοικτούς χώρους(κεντρικά πάρκα,πεζοδρόμια,χώρος λαϊκής,έξω από Τράπεζες, φαρμακεία ή υπεραγορές) αλλά και του νοσοκομείου, της αστυνομίας,του ΙΚΑ(ΚΕΠΑ),της πυροσβεστικής,πέραν αυτών που πραγματοποιούνται.

-Οικονομική ενίσχυση των επιτροπών πρωτοβάθμιας και, κυρίως, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προμήθεια εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης (προγραμμάτων, φορητών υπολογιστών κ.α.) για τους μαθητές, που τον έχουν ανάγκη ειδικά τώρα, και δεν έχουν τη δυνατότητα να τον αγοράσουν.

Έναρξη προγράμματος παροχής υπηρεσιών υγείας,ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης των αδύναμων συνανθρώπων μας με τηλεϊατρική. Από τον Οκτώβριο του 2019 το είχα ζητήσει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020.Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ξεκίνησε. Με αυτό το πρόγραμμα, που δεν είναι μία τηλεφωνική γραμμή, ανά πάσαν στιγμήν ανήμποροι,ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας θα έχουν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και όλων των οργάνων του δήμου. Ο τρόπος των συνεδριάσεων διά περιφοράς, που έχει επιλεγεί από την διοίκηση του δήμου,αν και προβλέπεται, περιορίζει τον διάλογο,την σύνθεση απόψεων και, εν τέλει, την δημοκρατική διαδικασία.

Στήριξη οικονομικώς ασθενέστερων ομάδων και επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί λόγω του κορωνοϊού, και μείωση των δημοτικών τελών. Η τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης είναι προς την ορθή κατεύθυνση και προβλέπει τις δυνατότητες,αλλά δεν απαγορεύει στον δήμο, πέραν των ελαφρύνσεων τελών καθαριότητας,φωτισμού και κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων, να λαμβάνει επί πλέον μέτρα ανακούφισης. Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη όχι μόνο για την περίοδο, που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά για όλο το τρέχον έτος, αφού η ζημία που έχουν υποστεί είναι τεράστια.

Επιβράβευση των ιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας για τις υπηρεσίες που καταβάλλουν.

-Παροχή υπηρεσιών αθλητισμού,πολιτισμού,υγείας, εκπαίδευσης κ.α. διά μέσου της ιστοσελίδας του δήμου Κιλκίς ή των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης,με παρουσίαση καθημερινών προγραμματισμένων βίντεο με θέματα σωματικής αγωγής,δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, υγείας,τοπικής ιστορίας,παράδοσης,ψηφιακής περιήγησης μουσείων και ιστορικών χώρων κ.α. (υπάρχει άπειρο υλικό, που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια). Θα συμμετέχουν άνθρωποι του τόπου μας, όπως γυμναστές, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες κ.α.

Προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η υγεία του μέσα από μία ποιότητα ζωής, όπου ο δήμος μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο.Τώρα, όσο ποτέ, προέχει η προβολή και στήριξη του δοκιμαζόμενου πολίτη, του εργαζόμενου στην “πρώτη γραμμή”,των αδύναμων και των αδέσποτων, και όχι του πολιτικού.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δυνατοί και τηρούμε πιστά τα μέτρα ,που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Με την βοήθεια Θεού και ανθρώπων τα καταφέρνουμε”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]