Ελλάδα

Τροπολογία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Κατατέθηκε η τροπολογία για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για την τρέχουσα χρονιά 2020 και τον επόμενο μήνα Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστή στις υποσχέσεις της εξαρχής είχε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης διευρύνοντας τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους και εντάσοντας και άλλα καύσιμα είδη πέραν του πετρελαίου θέρμανσης όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα:

Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Επίσης ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχθεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης. Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Να σημειώσουμε ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει εντός του Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα