Κοινωνία

Τρόφιμα σε ευπαθείς οικογένειες του δήμου Κιλκίς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αξιοποιώντας την οικονομική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναφορικά με την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού, ο δήμος Κιλκίς στάθηκε η γέφυρα σύνδεσης με νοικοκυριά που βρίσκονται σε ανάγκη και διευκόλυνε την πρόσβασή τους σε βασικά επισιτιστικά αγαθά.

Με την διατεθείσα επιχορήγηση ποσού 6.809,10 ευρώ του προγράμματος προμηθειών τροφίμων η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας προμηθεύθηκε από τη συμβαλλόμενη με το εν λόγω ίδρυμα ανώνυμη εταιρία “Μετρό” βασικά είδη διατροφής (όσπρια, μακαρόνια, τοματοπολτούς, λάδια, δημητριακά, μαρμελάδες, μέλι, γάλα, κονσέρβες, φυσικούς χυμούς κ.α.) τα οποία μοίρασαν πόρτα – πόρτα οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” σε διακόσιες οικογένειες μέσα στην πόλη και σε οικισμούς του δήμου.

Η επιλογή των ωφελουμένων έγινε με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος προμήθειας τροφίμων στους δικαιούχους η οικονομική επιτροπή του δήμου έκανε αποδοχή της δωρεάς και υπέγραψε σύμφωνο συμμόρφωσης προς τους όρους εφαρμογής της σχετικής σύμβασης ενώ ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης του προγράμματος ήταν η ΚΕΔΕ.

Σε ευχαριστήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνει το σπουδαίο κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” επιδαψιλεύοντας την αρωγή του σε κρίσιμους τομείς, όπως η κοινωνική πρόνοια, όπου η κινητοποίηση του κράτους πρόνοιας πολλές φορές αργοπορεί. Κάθε βοήθεια που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο και καλύπτει υστερήσεις είναι ευπρόσδεκτη.

Εξυψώνει τον ευεργέτη και δημιουργεί αισθήματα ευγνωμοσύνης σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας που δέχονται την ανυστερόβουλη πράξη της δωρεάς.

Ευχαριστίες αξίζουν επίσης στην διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και στους εργαζομένους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” που για άλλη μία ακόμη φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και υπηρέτησαν με ευσυνειδησία και κοινωνική ευαισθησία τη διαχείριση του προγράμματος τροφίμων σημειώνει ο δήμαρχος Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα