Γενικά

Τρίτη βάρδια ξανά στην μονάδα τεχνητού νεφρού του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς

Τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης ξεκίνησε την Τετάρτη 1.7.20, στην μονάδα τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν) του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

Με έμπειρο και επαρκές πλέον προσωπικό, μετά την πρόσφατη πρόσληψη ενός επικουρικού νεφρολόγου, η μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί εφεξής μέχρι και πενήντα αιμοκαθαιρομένους.

Πρόκειται γιά τον μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετουμένων ασθενών από την έναρξη λειτουργίας της.

Η Μ.Τ.Ν., έχει μεταφερθεί από το 2012 στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, και είναι η πρώτη φορά μετά το 2015, που ενεργοποιείται η τρίτη βάρδια. Εξυπηρετεί τους μονίμως αιμοκαθαιρομένους ασθενείς, καθώς και όλα τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, ενώ λειτουργεί επίσης τακτικό εξωτερικό ιατρείο για τους ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο.

Σε δήλωσή του γιά την σημαντική αυτή εξέλιξη, ο διοικητής του ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος εκφράζει την ικανοποίησή του τονίζοντας τα εξής:

“Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των νεφροπαθών ασθενών του νομού Κιλκίς δρομολογήσαμε και πετύχαμε την ενεργοποίηση της τρίτης βάρδιας στην Μ.Τ.Ν., του νοσοκομείου μας.

Πρόκειται γιά μιάν εξόχως θετική εξέλιξη, με την οποία το ίδρυμά μας, μπορεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες αιμοκάθαρσης περισσοτέρων ασθενών, μειώνοντας έτσι κατά το δυνατόν την ανάγκη μετακίνησής τους σε κέντρα της Θεσσαλονίκης και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία τους”.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]