Γενικά

Η τρίτη ηλικία των μελών των ΚΑΠΗ δήμου Κιλκίς έγινε πρώτη στην ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11.10.15 η ημερήσια εκδρομή των α’ και β’ ΚΑΠΗ του δήμου Κιλκίς στα Μετέωρα. Ο υπεύθυνος της εκδρομής Ιωάννης Ελευθεριάδης διοργάνωσε με άψογο τρόπο όλες τις λεπτομέρειες και οι εκδρομείς αναχώρησαν υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (έβρεχε καταρρακτωδώς, φυσούσε δυνατά και τα αστραπόβροντα διαδέχονταν το ένα το άλλο) γιά τον προορισμό τους. Το σύνθημά τους ήταν γιά την «τρίτη λυκείου» (έτσι ονομάσθηκαν χαϊδευτικά οι κυρίες και οι κύριοι της τρίτης ηλικίας) ότι δεν τους φοβίζει τίποτα, και παρομοίωσαν τους εαυτούς τους με τα …ελικόπτερα παντός καιρού!

Στην εκδρομή συμμετέσχε καλεσμένος και ο συνταγματάρχης εα Γιώργος Βαρδάκας που ως καταγόμενος από τα Τρίκαλα ενημέρωσε γεωγραφικώς, ιστορικώς και πολιτιστικώς τους εκδρομείς γιά την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και συνάμα τους διασκέδαζε με τα ανέκδοτα κάνοντας το ταξίδι πιό ευχάριστο.
Με την άφιξη στον προορισμό οι εκδρομείς επισκέφθηκαν πρώτα το μοναστήρι των Μεγάλων Μετεώρων.

Εκεί θαυμάστηκε η αντοχή και η ζωντάνια ωρισμένων (όχι όλων) ανδρών και γυναικών, οι οποίοι κατάφεραν να ανέβουν τα 159 σκαλοπάτια του μοναστηριού! Κατόπιν όλοι επισκέφθηκαν το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου καθώς ο δρόμος ήταν βατός από όλους.
Κάνοντας το γύρο των Μετεώρων και περνώντας από την κεντρική οδό της Καλαμπάκας οι εκδρομείς, κατευθύνθηκαν προς τα Τρίκαλα γιά μεσημεριανό φαγητό στην παλαιά πόλη των Τρικάλων όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα ταβερνάκια και τα ουζερί με εκλεκτά φαγητά και μεζέδες όλων των ειδών.
Ακολούθησε βόλτα στο κέντρο της πόλης και καφές στο πεζοδρομημένο τμήμα της Ασκληπειύ, με ανάλογη αναμνηστική φωτογράφηση στην κεντρική γέφυρα του ποταμού Ληθαίου με τον τεχνητό καταρράκτη.
Ο δρόμος της επιστροφής ήταν εξ ίσου ευχάριστος καθώς ο οδηγός του λεωφορείου Νίκος Παρίσης είχε προνοήσει και με τα κατάλληλα τραγούδια «άναψε» το κέφι των εκδρομέων οι οποίοι τραγουδούσαν και χόρευαν εντός του λεωφορείου.
Ο επικεφαλής Γιάννης Ελευθεριάδης, ευχαρίστησε όλους τυς συμμετασχόντες στην εκδρομή, τον οδηγό Νίκο Παρίση καθώς επίσης και την Χρυσή Σοφού πρόεδρος της ΚΔΕ Κιλκίς η οποία στέκεται στο πλευρό των ατόμων της τρίτης ηλικίας και ενδιαφέρεται γιά την διασκέδασή τους, υπενθυμίζοντας το νέο ραντεβού γιά την 1 Νοεμβρίου στο Λουτράκι (Πόζαρ) Αριδαίας και Σκρά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]