Αθλητισμός

Τριταθλητής κόσμου στα 90κ. ελευθέρας πάλης ο Θεοδόσης Παυλίδης

Μιαν ακόμη τεράστια διάκριση προσέφερε η πάλη στον κιλκισιώτικο και τον ελληνικό αθλητισμό, με τον σπουδαίο αθλητή του Καραγιάννη Ευρώπου Θεοδόση Παυλίδη να κατακτά για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 90 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης ανδρών στην άμμο.

Η διάκριση αυτή αποκτά πρόσθετη αξία, αν αναλογισθεί κανείς το ότι ο 36χρονος κιλκισιώτης πρωταθλητής ήταν ο μόνος Έλληνας, που κατέκτησε μετάλλιο αλλά και γενικώς ο μόνος που έφτασε στην τιμητική πρώτη οκτάδα της κατάταξης.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩΠΟΥ

Οι αγώνες διεξήχθησαν στην πόλη Νταλιάν της νοτιοδυτικής Τουρκίας, το τριήμερο 13-15.10.17, με τον Θεοδόση Παυλίδη να σημειώνει τρείς νίκες και να υφίσταται «στις λεπτομέρειες» μιαν μόνον ήττα, αυτήν που που στέρησε την συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος.

Στον «μικρό» τελικό ανεδείχθη νικητής, παλεύοντας με πάθος και αποφασιστικότητα, που ανταμείφθηκαν, μαζί με την υποδειγματική τεχνική του, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο τριταθλητής κόσμου Θεοδόσης Παυλίδης είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, πυροσβέστης στο επάγγελμα.

Μάλιστα, εσχάτως δημοσιεύθηκε και το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο του αποδόθηκε ο βαθμός του ανθυποπυραγού, ως επιβράδευση της προηγούμενης διάκρισής του από την πολιτεία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]