Γενικά

Τριμελής σπείρα διαρρηκτών «ξάφριζε» διαμερίσματα

Εξακριβώθηκε στο πλαίσιο συστηματικής και σχολαστικής έρευνας του τμήματος ασφάλειας Κιλκίς, η εγκληματική δράση τριμελούς ομάδας που δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις και κλοπές διαμερισμάτων σε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου Αλβανού ενός 26χρονου και μίας 24χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα δρώντας τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016, προέβαινε σε διαρρήξεις και κλοπές με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα η συμμορία πήγαινε αυθημερόν σε πόλεις της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη της χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (διάρρηξη ομφαλού κεντρικής πόρτας) τις αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα από το εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Στις αρχές του Απριλίου του 2016, διέρρηξαν συνολικά τέσσερα διαμερίσματα σε Σέρρες, Κιλκίς, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η λεία τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Το ένα μέλος της οργάνωσης ο 26χρονος κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για διαρρήξεις διαμερισμάτων που διέπραξε από κοινού και σε προγενέστερο χρόνο.

Ακολούθως εντοπίσθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκη και συνεληφθη ο 27χρονος Αλβανός καθώς τόσο στην κατοχή του, όσο και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους 3,8 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελεα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα