Πολιτισμός

Τριήμερο αφιέρωμα για τον έρωτα σε live streaming

“Παίζουμε με τον έρωτα” είναι ο τίτλος του τριήμερου θεματικού αφιερώματος στη γιορτή των ερωτευμένων που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τις δωρεάν διαδικτυακές του παραστάσεις. Ο έρωτας εξυμνείται με ρομαντικές άριες, τρυφερές καντάδες και ερωτικά τραγούδια από το ελληνικό και από το διεθνές ρεπερτόριο.

Η αυλαία του αφιερώματος ανοίγει απόψε στις 21:00 με το συγκρότημα Tales from the box.

Το σχήμα που έφτιαξαν η Στέλλα Τέμπρελη και ο Θάνος Σταυρίδης θα παρουσιάσει ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων. Η συναυλία περιλαμβάνει ερωτικά τραγούδια, τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο. Μελωδίες των Πλέσσα, Σπανού, Χατζιδάκι, Παπάζογλου, Καλατζόπουλου, Ρεμπούτσικα, όπως επίσης και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Franck Sinatra, Lara Fabian κ.α. Το πρόγραμμα θα ντύσουν με τις ξεχωριστές φωνές τους η Κική Τσαλίκη και ο Θάνος Παπαγεωργίου.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη θα πάρει το «παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα», μια διαδικτυακή συναυλία με θέμα τον έρωτα με την υπογραφή του Γιώργου Αβραμίδη και της μπάντας του “Invented Memories’’. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπα ερωτικά τραγούδια από τα προσωπικά άλμπουμ του George Avramidis αλλά και διασκευές σε γνωστά ερωτικά τζαζ τραγούδια (My Funny Valentine, Αll the things you are, I wanna be loved by you κ.α.).

Όσο για τη μουσική του George Avramidis με τους Invented Memories χαρακτηρίζεται από τις μελωδίες και τα τραγούδια που συνδυάζουν τζαζ ακούσματα και παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής.

Ο τρομπετίστας από την Θεσσαλονίκη (που έχουμε γνωρίσει τη δουλειά του και από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και με τους Polkar) και η μπάντα του έχουν ετοιμάσει περίτεχνες μελωδίες και ρυθμούς για ιδιαίτερες στιγμές. Οι θεατές θα ταξιδέψουν νοερά από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας, έως τον ψυχρό κελτικό βορρά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Ελπίδα Παπακοσμά – φωνή
Γιώργος Αβραμίδης – τρομπέτα
James Wylie – άλτο σαξόφωνο, καμαντσέ
Τάσος Κορκόβελος – πλήκτρα
Εduard Spaapen – κρουστά
Χρήστος Παππάς – μπάσο
Νικόλας Πλάτων – τύμπανα
Αλέκος Παπουλίδης – ηλεκτρική κιθάρα

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με τη συναυλία «Από τη Βιέννη με αγάπη» με επίκεντρο τον έρωτα στην όπερα. Οι θεατές θα απολαύσουν την Ορχήστρα Orpheus Kammerorchester Wien, σε live streaming από τη Βιέννη. H Ορχήστρα «Ορφέας» της Βιέννης έχει και ελληνικό χρώμα στη σύνθεσή της, καθώς ιδρύθηκε το 2011 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο της, τον Θεσσαλονικιό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, έναν από τους πιο σημαντικούς μαέστρους της γενιάς του. Στην Ορχήστρα παίζουν και Έλληνες μουσικοί, μαζί με Ευρωπαίους συναδέρφους τους.

Όσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, ο τενόρος Oreste Cosimo και η σοπράνο Ζωή Νικολαϊδου θα πλαισιώσουν τους μουσικούς σε μια συναυλία μίας ώρας με πασίγνωστες άριες, που έχουν ως θέμα τον έρωτα και το πάθος.

Ανάμεσα στις άριες θα παρεμβάλλονται μικρές, επεξηγηματικές αφηγήσεις από τον μαέστρο, που θα φωτίζουν το περιεχόμενό της κάθε άριας.

Υπενθυμίζεται ότι οι προβολές γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook και μέσα από την πλατφόρμα eStage.gr για όσους δεν διαθέτουν facebook.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα