«Τριαντάφυλλα» σαν τον Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη δεν «μαραίνονται» ποτέ

Σε «βαρύ» πένθος «βύθισε» την κοινωνία του Κιλκίς και ιδίως την αθλητική οικογένεια του τόπου το θλιβερό άγγελμα του θανάτου ενός εκλεκτού μέλους της, που τα τελευταία πολλά χρόνια είχε αναχθεί σε ένα από τα κορυφαία της σύμβολα και παραδείγματα αλύγιστων μαχητών της ζωής, από εκείνους που δίνουν ακόμη και την πιό άνιση μάχη με αστείρευτη υπομονή, καρτερικότητα αλλά και ανεξάντλητο ψυχικό σθένος και πείσμα.
Αυτή η κοινωνία αισθάνεται «φτωχότερη» μετά την «μετακόμιση» του αθλητή των στίβων του σταδίου και της ζωής Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη στους «κήπους» του Παραδείσου μετά την «ήττα» του στην τελευταία «μάχη» του με το πρόβλημα υγείας, με το οποίο βρισκόταν σε «εμπόλεμη κατάσταση» την τελευταία εικοσαετία.
Μία κατάσταση που είχε να κάνει με τον ίδιο …και το πρόβλημα, καθώς με τον τρόπο που ζούσε, δρούσε, ενεργούσε και επικοινωνούσε ο Τριαντάφυλλος ήταν αδύνατον όχι να αντιληφθεί κανείς αλλά ούτε καν να διανοηθεί, ότι αυτός ο λεβεντάνθρωπος με την μεγάλη καρδιά, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Και κανείς δεν θα μπορούσε να το αντιληφθεί ή ακόμη και να διανοηθεί αν δεν του το έλεγε ο ίδιος ο Τριαντάφυλλος, που με αυτόν τον τρόπο ήταν συνεπής με τον σκοπό της ζωής του, που ήταν η απομυθοποίηση του «δαίμονα» της όποιας ασθένειας και η ευθαρσής και μετωπική αντιμετώπισή της με συνεχή ενημέρωση και αδιάκοπη δυναμική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πασχόντων, ιδίως δε αυτού στην ισότιμη μεταχείριση χωρίς διακρίσεις.
Και έδινε με επιτυχία τον καθημερινό αγώνα του τόσο ως ανεξάρτητη προσωπικότητα όσο και ως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του φορέα γιά την ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων και ζητημάτων και επίλυση των προβλημάτων της κατηγορίας εκείνης των συμπολιτών που αντιμετωπίζουν το ίδιο με αυτόν πρόβλημα υγείας.
Συγχρόνως ήταν ενεργός πολίτης με όλη την σημασία της λέξης δραστηριοποιούμενος σε πολλούς χώρους και τομείς, με αποκορύφωμα τον αγαπημένο του αθλητισμό, με τις αρχές και αξίες εκείνες που διαπλάθουν ακέραιους χαρακτήρες και σφυρηλατούν υγιείς αντιλήψεις και σχέσεις.
Αλλωστε, μπορεί στο Κιλκίς να καταξιώθηκε την τελευταία εικοσεαετία ως ψυχή, ιθύνων νους και κινητήριος «μοχλός» του ΓΑΣ Κιλκίς στα πρακτικά θέματα όλων των τμημάτων του συλλόγου, ως ειδκός γραμματέας, όμως η σχέση του με τον αθλητισμό ήταν στενή και άρρηκτη …παιδιόθεν, όταν ξεκίνησε από το τμήμα στίβου του Αετού Θεσσαλονίκης.
Χάρη στα φυσικά προσόντα του, τα ψυχικά χαρίσματά του και το αγωνιστικό πάθος του, που συνδυάσθηκαν με την πολύ καλή τεχνική, ανεδείχθη σε ένα εκ των καλυτέρων σφαιροβόλων της γενιάς του, και μάλιστα εκ των κορυφαίων στις ηλικιακές κατηγορίες, τόσο σε τοπικό και περιφερειακό όσο και σε πανελλήνιο και βαλκανικό επίπεδο. Επιτυχίες και διακρίσεις με πρώτο σταθμό, όπως αναφέρθηκε τον Αετό Θεσσαλονίκης κατόπιν τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και στα τελευταία χρόνια της ευδόκιμης σταδιοδρομίας του στον ΓΑΣ Κιλκίς με τον οποίο έμελε να «δεθεί» σε πολλά επίπεδα.
Ομως, ο Τριαντάφυλλος δεν σταμάτησε εκεί, αφού μπορεί μεν κάποια στιγμή προέκυψε το πρόβλημα υγείας πλην όμως αυτό δεν κατάφερε ούτε στιγμή να τον αποσπάσει από την «αγκαλιά» της …αθεράπευτης αγάπης του, που ήταν ο αθλητισμός. Ετσι, έδρασε σε «νέον πεδίον δόξης λαμπρόν», αυτό του αθλητισμού γιά άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία (ΑΜΕΑ) στον οποίο και διέπρεψε σημειώνοντας και ευρύτερο διεθνές επίπεδο.
Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης και αγωνιστής ήταν έννοιες ταυτόσημες.
Σημειώνεται, δε ότι οι αγώνες του Τριαντάφυλλου στον χώρο των ΑΜΕΑ δεν αφορούσαν μόνο στο αθλητικό σκέλος. Διότι, άφησε ανεξίτηλη την «σφραγίδα» δράσης του σε όλους τους σχετιζόμενους με το αντικείμενο φορείς, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες με τις γνώσεις, την πείρα και την οργανωτική ικανότητά του.
Κοντά σε όλα αυτά ήταν ο άνθρωπος «της διπλανής πόρτας», ο άνθρωπος της «καλής παρέας», ο άνθρωπος «έξω καρδιά», ο άνθρωπος «γίνομαι χαλί να με πατήσεις», ο άνθρωπος της καλής προαίρεσης και διάθεσης, ο άνθρωπος ο δοτικός της προσφοράς.
Ηταν οι ιδιότητες, χάρη στις οποίες ο Τριαντάφυλλος «ρίζωσε στην καρδιές» των Κιλκισιωτών και έγινε προσωποποίηση μέρους πασίγνωστου παλαιού διαφημιστικού κειμένου, δηλαδή ο άνθρωπος που «έχει παντού μόνο φίλους».
Γι’ αυτό και η ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου του σε ηλικία μόλις 55 ετών, δημιούργησε την αίσθηση ενός πελώριο δυσαναπλήρωτου κενού στην κιλκισιώτικη κοινωνία.
Ωστόσο, «τριαντάφυλλα» σαν τον Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, και μάλιστα …χωρίς «αγκάθια» δεν «μαραίνονται» ποτέ.
Και από τους «κήπους» του Παραδείσου ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα ζωής και αγωνιστικότητας, φωτίζοντας αδειαλίπτως τον «δρόμο», που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε στην επίγεια ζωή.
Αναπαύου, λοιπόν, εν ειρήνη, εν τόπω χλοερώ και αναψύξεως αείμνηστε αδελφέ μας Τριαντάφυλλε.
Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση καλέ μας άνθρωπε και φίλε.
«Μεγάλος άνθρωπος»
Αμέσως μετά το θλιβερό άγγελμα της πρόωρης απώλειας του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη ο ΓΑΣ Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο Κιλκίς και σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια του νομού, η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας ο αθλητής του στίβου και αθλητής της ζωής, ο αγαπητός σε όλους Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, μετά από «μάχη» με την χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.
Ο Τριαντάφυλλος, έδωσε την «μάχη» επί χρόνια χωρίς να λυγίσει και σήμερα το πρωί (σ.σ.: 25.11.15) αποχαιρέτησε τη ζωή στα 55 του χρόνια.
Ο αείμνηστος Τριαντάφυλλος θα μείνει στην ιστορία, ως ο άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά και δεν φοβήθηκε δυσκολίες και εμπόδια, έκανε υπερήφανους τους Κιλκισιώτες με πρωτιές ως σφαιροβόλος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια ενώ υπηρέτησε τον ΓΑΣΚ εργαζόμενος ακατάπαυστα.
Μεγάλος αθλητής αλλά και μεγάλος άνθρωπος
Το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣΚ, εκφράζει τη βαθειά του θλίψη, για το χαμό του Τριαντάφυλου και τα συλλυπητήρια του, προς την οικογένεια του και τους πολλούς φίλους του ενώ αποφάσισε να παραστούν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
Καλό ταξίδι Τριαντάφυλλε».
«Θα μας συντροφεύει γιά πάντα»
Εξ άλλοι προπονητές κλασικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση-κοινή δήλωση:
«Είναι πολύ φτωχά τα λόγια για να εκφράζουμε την βαθειά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του δικού μας σπουδαίου φίλου, συναθλητή, προπονητή, δάσκαλου, του αγαπημένου μας Τριαντάφυλλου.
Ο στίβος αλλά και ο αθλητισμός του Κιλκίς θα είναι πλέον φτωχότερος.
Είναι πάντα τραγικό, να φεύγει ένας τόσο νέος άνθρωπος και ακόμη πιο τραγικό και ειρωνικό συνάμα να φεύγει ένας άνθρωπος που τόσο γενναιόδωρα μας έμαθε τόσα πολλά μέσα στα στάδια αλλά κυρίως έξω από αυτά .
Η προσωπικότητα του, η σεμνότητα και η αξιοπρέπεια που τον διέκρινε θα μας συντροφεύει για πάντα ως ένα φωτεινό παράδειγμα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Καλό Ταξίδι Τριαντάφυλλε, Ντάφυ μας!
Το χαμόγελό του, η χαρά του και το ήθος του θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα!
Οι προπονητές , φίλοι και μαθητές σου
Έφη Γιάγκογλου, Τάσος Λουνής, Κώστας Μηναρετζής, Νάντια Μπουρλούκα, Μαρίνα Κανελιά, Βασίλης Ορμανίδης».