Κοινωνία

Τρία σχολεία του Κιλκίς βραβεύθηκαν γιά οικολογικές δραστηριότητές τους

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10.12.16 στο μουσείο Μπενάκη Αθηνών η τελετή απονομής των πράσινων σημαιών στα σχολεία, που ακολούθησαν το πρόγραμμα των oικολογικών σχολείων, αναπτύσσοντας δράσεις για το περιβάλλον και την αειφορία.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη θεματολογία κι ακολουθούν τη μεθοδολογία του διεθνούς προγράμματος «ECO-SCHOOLS», που οργανώνει και συντονίζει ο FEE (Foundation of Environmental Education), με έδρα την Κοπεγχάγη.

Εθνικός συντονιστής των προγραμμάτων του FEE είναι για την Ελλάδα η ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης).

Το διεθνές βραβείο της πράσινης σημαίας απονέμεται σε σχολεία που υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις για μια διετία, μετά από αξιολόγηση των σχεδίων δράσης τους και των αποτελεσμάτων τους.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία εθνικών δρυμών και προστατευόμενων περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Εκτός από τα πικολογικά σχολεία, συντονίζει επίσης τα προγράμματα του FEE, «Μαθαίνω γιά τα δάση», «Νέοι δημοσιογράφοι γιά το περιβάλλον», «Γαλάζιες σημαίες» και «Πράσινα Κλειδιά».

Το Κιλκίς έλαμψε με την παρουσία του στην εκδήλωση, αφού εκπροσωπήθηκε από τρία σχολεία:

-Το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς, με υπεύθυνο συντονιστή τον Κώστα Ντίνου, βραβεύθηκε για πέμπτη φορά, καθώς ακολουθεί πιστά τις οικολογικές αρχές του, με περιβαλλοντικά προγράμματα κάθε χρονιά.

-Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Αφροδίτη Ντίνου (ΠΕ11), βραβεύθηκε για δεύτερη φορά για τις πολυπληθείς δράσεις του σχετικά με το περιβάλλον και την αειφορία.

-Το 6ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Ελπίδα Μουμτσίδου, βραβεύθηκε για πρώτη φορά φέτος για τη συμμετοχή του στα προγράμματα της ΕΕΠΦ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]