Γενικά

Ενισχύεται η καθαριότητα στο δήμο Κιλκίς με τρία απορριμματοφόρα

Με τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουν ολοκαίνουρια υπερκατασκευή ενισχύεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Κιλκίς.

Στην τελετή αγιασμού των οχημάτων που πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Θεοδωρίδη σήμερα το πρωί, λίγο πριν βγουν στην κυκλοφορία, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισήμανε ότι με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού, η δημοτική αρχή επιστρέφει στους πολίτες τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν για την καθαριότητα σε υποδομές και καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας.

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή δυνατότητα της υπηρεσίας με επιπλέον μέριμνα για την οργάνωση πρόσθετων δρομολογίων και διευκολύνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο δύσκολο έργο τους.

Ο δήμαρχος Κιλκίς είπε ακόμη ότι η καθαριότητα στο αστικό περιβάλλον και η αισθητική του δημόσιου χώρου είναι μια δυναμική κατάσταση στην υπόθεση βελτίωσης της εικόνας του τόπου μας που απαιτεί τη συνέργεια δήμου και πολίτη ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση παράδοση των απορριμματοφόρων στην υπηρεσία των πολιτών σε λιγότερο από ένα χρόνο, χάρη στη συντονισμένη συνεργασία των αντιδημάρχων Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας – Πρασίνου και των υπηρεσιακών τους παραγόντων τους οποίους  και ευχαρίστησε δημόσια.

Τα απορριμματοφόρα είναι τύπου πρέσας, μοντέλα της τελευταίας οκταετίας αλλά η υπερκατασκευή τους είναι ολοκαίνουρια. Θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για τις απαιτήσεις καθαριότητας της πόλης καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές τους (χωρητικότητα μηχανημάτων, ευελιξία) προσφέρονται για αστικούς και στενούς δρόμους.  Η αγορά τους,  ύψους 223.088 ευρώ, προέρχεται από δημοτικά έσοδα.

Στον ανανεωμένο στόλο οχημάτων, που ήδη μετρά τρία νέα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων, συμπληρώνονται άλλα τρία οχήματα που παραδίδονται σήμερα σε χρήση ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα προστεθούν άλλα πέντε μηχανήματα από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’.

Τα νέα απορριμματοφόρα θα αποτελέσουν το ‘’βαρύ πυροβολικό’’ της υπηρεσίας καθαριότητας και ένα σημαντικό εφόδιο για το προσωπικό της καθαριότητας.        

Στην τελετή αγιασμού των απορριμματοφόρων ήταν παρόντες και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαΐδης οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Ανέστης Πογέλης, Γιώργος Μπαλάσκας, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ‘’Δήμος Αξιών’’ Παύλος Τονικίδης και ‘’Κιλκίς – Μαζί Μπορούμε’’ Αναστάσιος Καζαντζίδης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη υπηρεσιών του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα