Πολιτική

Ο Μ.Τρεμόπουλος στηρίζει στο Κιλκίς τον συνδυασμό «Αλλά… ΖΩ»

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού στο Κιλκίς επανέλαβε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς, όπου παρουσίασε τους υποψήφιους της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μανομενίδη.
Ο Μ. Τρεμόπουλος ανακοίνωσε και την στήριξη στον συνδυασμό Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής «Αλλά…ΖΩ» της υποψήφιας δημάρχου Κιλκίς Ιωάννας Ρούσσου στον οποίο μετέχουν και οι βιοκαλλιεργητές Κωνσταντίνος Τσαντσάρης και Μαριγώ Δημουλά. Στη συνέντευξη Τύπου, επίσης, συμμετείχαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αστέρης Μούζας, Φώντας Ζήσης.
Επί πλέον η αντιπροσωπεία της Οικολογίας-Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επισκέφθηκαν την «Αναπτυξιακή Κιλκίς» ΑΕ και συζήτησαν αναλυτικώς τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Κιλκίς με τον γενικό διευθυντή, Παύλο Πασσαλίδη.
Ο Μ. Τρεμόπουλος θύμισε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ότι συμμετέσχε ενεργώς στην μαζική ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς το 2012 στην οποία ελήφθη η απόφαση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που έκανε ως ευρωβουλευτής, για να απαγορευτεί η χρήση κυανίου στις μεταλλευτικές εξορύξεις, απόφαση που έλαβε το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά τελικώς δεν ενεργοποιήθηκε εξ αιτίας της Επιτροπής.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης χαρακτήρισε «συστημική» την κρίση που βιώνει η χώρα ωστόσο διευκρίνισε ότι το λανθασμένο αναπτυξιακό πρότυπο, το πελατειακό σύστημα και η διαφθορά έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τα «45αρια» της διοίκησης Ψωμιάδη που επανέρχονται στην επικαιρότητα είπε χαρακτηριστικώς: «Θυμίζουν περίστροφα τα οποία όμως στρέφονται εναντίον των πολιτών και της τσέπης μας». Ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε από το 2007 και μετά με τις καταγγελίες του στην Δικαιοσύνη και τον οικονομικό επιθεωρητή για τα σαρανταπεντάρια και τα ανύπαρκτα, ήδη προπληρωμένα έργα και σημείωσε ότι οι εξελίξεις των δικαίωσαν ενώ ταυτόχρονα επανέφεραν και την ελπίδα στους πολίτες ότι μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη στη χώρα.
Μιλώντας για την μη ύπαρξη συνεργασιών στην περιφέρεια υπογράμμισε ότι δεν έγινε προγραμματικός διάλογος ανάμεσα στις παρατάξεις με ευθύνη αυτών που χρησιμοποιούν την αυτοδιοίκηση για να αποκομίσουν οφέλη στην κεντρική πολιτική «σκηνή». Επί πλέον, «ο νικητής με μία ψήφο διαφορά τα παίρνει όλα» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να αλλάξει ο «Καλλικράτης» καθώς δεν επιτρέπει τις μετεκλογικές συνεργασίες.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γιάννης Μανομενίδης χαρακτήρισε τις εκλογές «τεστ μνήμης και κρίσης» και τόνισε ότι « ως κοινωνία ή θα περάσουμε τις εξετάσεις και θα πάμε μπροστά ή θα μείνουμε μετεξεταστέοι και θα χάσουμε άλλα πέντε χρόνια»
Τέλος ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογίας-Αλληλεγγύης Φώντας Ζήσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πολιτιστικής αναβάθμισης καθώς όπως υποστήριξε η κρίση αξιών, οδηγεί στην οικονομική κρίση. «Αγωνιζόμαστε για ένα υψηλότερο επίπεδο συνεννόησης» κατέληξε ο κ. Ζήσης.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» Ιωάννης Μανομενίδης αυτοσυστήνεται

Συμπολίτες, φίλοι,ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μετά από μία θητεία 26 ετών στην Πολεμική Αεροπορία, στη διάρκεια της οποίας ολοκλήρωσα σπουδές σε βασικό και μεταπτυχιακό επίπεδο στα οικονομικά (ΑΠΘ, ΠαΜακ) και σε Logistics (Σχολή Ικάρων και Cranfield Αγγλίας), αποφοίτησα ανάμεσα στους πρώτους της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) με την καλύτερη διατριβή που δημοσιεύθηκε για την Αμυντική Βιομηχανία (Ιαν.2006), παράλληλα έξι άρθρα μου δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και αμερικάνικα περιοδικά, μελέτη μου για τους βαλκανικούς πολέμους βραβεύτηκε σε διαγωνισμό των ενόπλων δυνάμεων, υπήρξα πρωταθλητής ενόπλων δυνάμεων στην ηιφασκία (όπου αγωνίζομαι και σήμερα στο πρωτάθλημα), παραιτήθηκα δηλώνοντας ρητά ότι θα ασχοληθώ με την πολιτική, μετά από μία τελευταία πετυχημένη θητεία ως διοικητής υποστήριξης του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, από όπου επέστρεψα με μετάλιο της ISAF, ενώ μετά την αποστρατεία μου ολοκλήρωσα και την νομική που είχα ξεκινήσει ήδη εν ενεργεία.
Προσωπικώς έκανα αυτό το βήμα και σας περιμένω. Υπόσχομαι ότι θα σας απαλλάξω από την υποχρέωση να αναμασήσετε τα ίδια και τετριμμένα. Ειδάλως αξίζουμε τις επιλογές μας και ας μην εκπλαγούμε από τη στιγμή που θα έρθει όταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα είναι οι… «Γερμανοί» στον τόπο μας. Κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να κρύψουμε την αλήθεια.
Όπως σας έγραψα εξ αρχής, είμαι στρατιωτικός και δεν «μασάω» τα λόγια μου. Η κρίσιμη αυτή στιγμή για την Πατρίδα μας δεν χωρεί «στρογγυλέματα», είναι ώρα για αλήθειες, κι όχι για πολιτικές χάρες.
Τα αδέλφια και τους φίλους μας στο σπίτι και στα τραπέζια.
Στην πολιτική πρέπει όσοι μπορούν κι απέδειξαν ότι αξίζουν.
Οι εκλογές αυτές είναι τεστ μνήμης και κρίσης για το λαό.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας