Οικονομία

Τουρισμός, τοπική ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στο επίκεντρο ημερίδας της Αναπτυξιακής Κιλκίς

Με την διοργάνωση ημερίδας παρουσίασης του διασυνοριακού έργου «Netoural», ξεκινά η Αναπτυξιακή Κιλκίς τις δράσεις δημοσιότητάς του με στόχο την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού αλλά και την ενεργοποίηση των φορέων και επιχειρήσεων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο.

Το “Netoural” υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Κιλκίς (συντονιστής εταίρος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τον Δήμο Κόντσε και την Τουριστική Ένωση Στρώμνιτσα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 – 2020». Το έργο στοχεύει αφενός μεν στη δημιουργία νέων συνεργειών μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων τουριστικής ανάπτυξης, αφετέρου δε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την καινοτομική διαχείριση και προώθηση θεματικών τουριστικών πόρων και προϊόντων. Το φιλόδοξο έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις όπως:

  • Δημιουργία μιας σειράς βιωματικών τουριστικών πακέτων έτοιμων για διάθεση στην αγορά, τα οποία θα περιλαμβάνουν τουριστικές διαδρομές με έμφαση στον τουρισμό ευεξίας και γαστρονομίας.
  • Δημιουργία τουριστικών σημείων ενημέρωσης και μόνιμου χώρου τουριστικής προβολής.
  • Ανάπτυξη σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ και στρατηγικής ανάπτυξης επωνυμίας (Place branding).
  • Παραγωγή ενός φιλικού προς τον χρήστη Μεθοδολογικού Εγχειριδίου (Handbook) που θα αφορά στη διαχείριση προϊόντων και έργων αειφορικού τουρισμού.
  • Επίσκεψη ταξιδιωτικών bloggers και δημοσιοποίηση των εμπειριών τους.
  • Δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβολής της περιοχής.
  • Οργάνωση διεπιστημονικών εργαστηρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής «Experiential Labs».
  • Διοργάνωση τοπικών τουριστικών εκθέσεων καθώς και συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2023”.

Το έργο “Netoural” (Προώθηση εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή με επίκεντρο τις δραστηριότητες ευεξίας και ευημερίας, παράλληλα με την προώθηση ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 – 2020».

Περισσότερα

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα