Πολιτική

«Τώρα είναι η ώρα του λαού γιά συστράτευση με το ΚΚΕ»

Την σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό γνωστοποίησε και επισήμως η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, που τονίζει ότι «είναι η ώρα του λαού να συστρατευθεί με το ΚΚΕ».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ «Τους δοκίμασες… ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ θα δώσει την «μάχη» των εκλογών ώστε οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις 20 του Σεπτέμβρη, να ρίξουν στην κάλπη του ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο νομό Κιλκίς.
Ο λαός του Κιλκίς πρέπει να επικαλεστεί την πείρα του και να κρίνει αντικειμενικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έσκισε τα «μνημόνια», όπως έταζε στο λαό, αλλά συνέχιζε να τα εφαρμόζει και πρόσθεσε από πάνω και το τρίτο ακόμη πιο δυσβάσταχτο «μνημόνιο» με νέα μέτρα στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό κτλ.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι, αν είναι αυτός στην κυβέρνηση, θα αμβλύνει δήθεν τις αρνητικές επιπτώσεις του «μνημονίου» και θα πάρει αντισταθμιστικά «φιλολαϊκά» μέτρα για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους. Κρύβει ότι το διαρκές τσάκισμα του λαού είναι το βασικό προαπαιτούμενο της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης και απόφασης για το χρέος, το οποίο θα το φορτωθούν εξ ολοκλήρου οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Όλο αυτό το διάστημα οι διάφοροι «διαφωνούντες» της Αριστερής Πλατφόρμας, έγιναν υπουργοί, κυβέρνησαν μαζί με τον πρωθυπουργό, στήριξαν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που έφερνε επέκταση του «μνημονίου», συμφώνησαν με τις 47+8 σελίδες αντιλαϊκών μέτρων του «μνημονίου» της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκαν την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποδέχτηκαν τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στη χώρα μας και πολλά άλλα. Μόλις στην τελική ψηφοφορία του τρίτου «μνημονίου» «θυμήθηκαν» να μην ψηφίσουν «υπέρ» αλλά και πάλι συνέχιζαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Και τελικά με την ανακήρυξη των εκλογών δημιούργησαν «νέο» κόμμα, την ΛΑΕΝ.

Αλλά και τώρα, τι λέει το κόμμα του Λαφαζάνη – ο ΣΥΡΙΖΑ νο.2; Τάζει το «παλιό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει το ψευτοδίλημμα: «ευρώ ή εθνικό νόμισμα». Κρύβει όμως ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι το νόμισμα, αλλά το ποιος κατέχει τα κλειδιά της οικονομίας. Όσο αυτά θα παραμένουν στα χέρια της αστικής τάξης, κάθε κυβέρνηση θα θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Όσο για τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσει τι αντιλαϊκές πολιτικές έχουν ασκήσει τόσα χρόνια, όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσει τα δύο «μνημόνια», αλλά πρέπει να τους κρίνει και σήμερα που μαζί με το «Ποτάμι» (το οποίο είναι έτοιμο να συγκυβερνήσει με τον οποιονδήποτε την επομένη των εκλογών), ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και είναι έτοιμοι και οι τρεις τους να εφαρμόσουν όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα μέσα στην ΕΕ.

Τέλος, ειδικά ο λαός του Κιλκίς , πρέπει να επικαλεστεί και την ιστορική του πείρα για να βγάλει συμπεράσματα για το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ και να την απομονώσει και στην κάλπη. Όσο κι αν εμφανίζεται ως «αντιμνημονιακό» και «αντισυστημικό» κόμμα η ίδια η ζωή έχει δείξει ότι κάνει σταθερά πλάτες στα αφεντικά, στους μεγαλοεργοδότες, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Γι’ αυτό και μέσα και έξω από τη Βουλή ο καημός της είναι από τη μία οι επενδύσεις, οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές των καπιταλιστών και από την άλλη η μείωση της τιμής του μεροκάματου. Γι’ αυτό και σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, για να κρύψουν το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής τους πρότασης.

«ΤΩΡΑ είναι η ώρα…»
Όλους αυτούς ο λαός τους έχει δοκιμάσει… ΤΩΡΑ είναι η ώρα να συστρατευτεί με το ΚΚΕ!
Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό, πρωτοστάτησε να σταθεί όρθιο το λαϊκό κίνημα και συμβάλλει στην ανασύνταξή του, έχει πρόταση διεξόδου για το λαό, ώστε ο λαός να ζήσει καλύτερα, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής. Αυτή η πρόταση υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός να γίνει πράξη. Είναι ο δρόμος που περνάει μέσα από τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτή η πορεία θα αναδεικνύει τη θέληση του λαού, θα εκφράζεται με τη συσπείρωση στο ΚΚΕ και θα φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση για την Λαϊκή Εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων – Αποδέσμευση από την ΕΕ – Μονομερή διαγραφή του χρέους.

Την «μάχη» των εκλογών της 20ης του Σεπτέμβρη το ΚΚΕ θα τη δώσει στο Κιλκίς με τους παρακάτω υποψήφιους:

Γιάννη Φαχουρίδη, κάτοικος Κιλκίς, αρχιτέκτονας μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος δήμου Κιλκίς, μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Κιλκίς, συνεργαζόμενος, ετών 54.

Σταυρούλα Νικολαΐδου, κάτοικος Παλαιού Αγιονερίου, κοινωνιολόγος, άνεργη, γραμματέας του συλλόγου γυναικών Κιλκίς, ετών 31.

Κώστα Τσαουσίδη, κάτοικος Κιλκίς, λογιστής, πρώην δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, ετών 37.

Ειρήνη Χατζή, κάτοικος Πολυκάστρου, αγρότισσα, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Κιλκίς, ετών 37.

Κυριάκο Τατίδη, κάτοικος Μυλοχωρίου, οικοδόμος – βιοκαλλιεργητής, ετών 50.

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω:

Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Γιώργος Μαργαρίτης, συνεργαζόμενος, ιστορικός, καθηγητής στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Θοδωρής Χιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Έρη Ρίτσου, συνεργαζόμενη, συγγραφέας

Παύλος Ορκόπουλος, συνεργαζόμενος, ηθοποιός

Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Κώστας Πετρόπουλος, συνεργαζόμενος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρου

Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του τμήματος για την εργατική – συνδικαλιστική δουλειά της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Μαιρίνη Στεφανίδη, πρόεδρος της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της ιδεολογικής επιτροπής και του τμήματος οικονομίας της ΚΕ, μηχανολόγος μηχανικός

Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας

Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθήνας

Επίσης, ο γενικό γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες της Β’ Αθηνών και της Βοιωτίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]