Πολιτική

Τοποθέτηση Ε. Αγαθοπούλου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

“Αν κάτι ανέδειξε η υγειονομική κρίση, είναι η αναγκαιότητα αναβάθμισης και στελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισε στην τοποθέτηση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου κατά την ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από τον υπουργό υγείας.

Στην συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τις προθέσεις της ΝΔ για το ΕΣΥ, καθώς ακόμα και από τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού απορρέει ότι ακολουθείται το σχέδιο της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία και όχι η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος με μόνιμες προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση.

Επίσης, το Υπουργείο θα έπρεπε να ενημερώσει την επιτροπή για την πορεία προγραμμάτων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και για τον καταμερισμό των ιδιωτικών δωρεών με διαφάνεια, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Αναφερόμενη στις δομές υγείας του νομού Κιλκίς, η Ειρήνη Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, αλλά ούτε κεντρικές οδηγίες, προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες του κάθε νοσοκομείου. Επεσήμανε δε τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό τόσο στα νοσοκομεία του νομού όσο και την παντελή απουσία τους από τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτηση της, επανέφερε το θέμα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κιλκίς λέγοντας ότι “υπάρχουν νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων που μένουν αυτή την στιγμή στα χαρτιά” και ότι πρέπει το υπουργείο να μεριμνήσει εκτός από την υλικοτεχνική υποδομή, να προσλάβει και το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει μια ΜΕΘ.

Κάτι που, εάν κρίνουμε, από τις μέχρι στιγμής μηδενικές μόνιμες προσλήψεις, δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]