Πολιτική

Τον διοικητή του ιδρύματος καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο ΓΝ Κιλκίς

Τον διοικητή του ιδρύματος Ιωάννη Ανδρίτσο καταγγέλλει, με έγγραφό του προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του γενικού γραμματέα του Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, στην με αριθμό 8/08-02-21 συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφίαν, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ιωάννη Ανδρίτσο εις βάρος του γενικού γραμματέα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και γενικού γραμματέα του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Συγκεκριμένα, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/15/19-01-21 έγγραφό του διοικητή με θέμα «Κλήση σε απολογία» εκινήθη πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά τη κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 09/06/20 έως και 05/01/21, τα οποία ο εργαζόμενος αντέκρουσε με την κατάθεση της απολογίας του με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ/20/25-01-2021 έγγραφό του.

Στην συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μεγίστη δυνατή πειθαρχική ποινή, με το υπ΄ αρ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/30/04-02-2021 έγγραφό του, το οποίο μάλιστα προδικάζει το αποτέλεσμα και αξιολογεί ακόμη και την συνδικαλιστική ιδιότητα του υπαλλήλου, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Κιλκίς.

Παραδόξως, η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία γιά παραπτώματα συνολικώς επτά (7) μηνών κινήθηκε έπειτα από τις εύλογες καταγγελίες του κ. Καλεμκερίδη γιά σωρεία ελλείψεων στο νοσοκομείο Κιλκίς, ήτοι γιά τα λειτουργικά προβλήματα του τμήματος νέου κορωνοϊού δύο (2) σχετικά με την δυσλειτουργία της παροχής του οξυγόνου σε αυτό, την εδώ και δύο (2) μήνες έλλειψη μη μολυσματικού χώρου γιά διάλειμμα, μη μολυσματικής τουαλέτας, την έλλειψη βρύσης για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση του προσωπικού, γιά τους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι παρέμειναν γιά νοσηλεία στο νοσοκομείο, για τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). κ.α. στα ΜΜΕ.

Κύριε υπουργέ,

Με την έναρξη του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας, και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις αλλά και τις αναφορές του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων στο νοσοκομείου Κιλκίς, και ειδικότερα την με υπ’ αριθμ. πρωτ. 15775/07-12-20 αναφορά των αναισθησιολόγων ιατρών, την με αριθμ. πρωτ. 14290/10-11-20 αναφορά των Ιατρών και την με αριθμ. πρωτ. 14704/17-11-20 αναφορά των ιδικευομένων ιατρών, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν να δημοσιοποιηθούν με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 12689/08-10-20 ομόφωνη καταγγελία του σωματείου εργαζομένων, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 4ης Υ.ΠΕ./ 46638/11-11-20 καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) στον πανελλήνιο Τύπο με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους γιά την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Κύριε υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε αμέσως γιά την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Επίσης, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε γιά την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του γενικού γραμματέα του σωματείου μας, με βάση τον νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΝΤ Κιλκίς ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ να συνδράμουν στην ανάκληση της άδικης δίωξης εις βάρος του γενικού γραμματέα του σωματείου εργαζομένων».

Το κείμενο του εγγράφου εγκρίθηκε με τέσσερες ψήφους υπέρ, δύο κατά (Καπαλτσίδου-Πανοδήμου) και μία αποχή (Τριανταφυλλίδης).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα