Αθλητισμός

Το σήκωσε στο Βανκούβερ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου – Πρώτος WTA τίτλος της καριέρας της (Βίντεο)

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, σε βάρος της Νο66 τενίστριας του κόσμου, Λουτσία Μπροντσέτι και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο WTA 125 τουρνουά του Βανκούβερ!

Ιστορική εβδομάδα για την 25χρονη Αξιουπολίτισα στον Καναδά, καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε επτά(!) σερί νίκες, για να φτάσει στην κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της μέχρι τώρα καριέρας της.

Μετά από 78 λεπτά αγώνα, η Βαλεντίνη επικράτησε της 23χρονης Ιταλίδας αντιπάλου της με το εμφατικό 6-2, 6-4, πανηγυρίζοντας, εκτός του τίτλου, τη μαθηματική της άνοδο στο Top150 της παγκόσμιας κατάταξης, για παρθενική φορά στην καριέρα της!

https://twitter.com/SiemBlueboom/status/1561450977013661699?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1561450977013661699%7Ctwgr%5E6b0ac6d556bb37fd0b61c933eefa1b77d6453671%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tennis24.gr%2Fegrapse-istoria-sto-vankouver-i-valentini-vids%2F

Αν και έμεινε πίσω με set, τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο κομμάτι του τελικού, η Γραμματικοπούλου βρήκε τρόπο να επιστρέψει εντυπωσιακά και δεν άφησε τη Νο2 του ταμπλό, να της πάρει ούτε ένα set!

Η Βαλεντίνη, αρχικά, μέτρησε επτά συνεχόμενα κερδισμένα games, μετατρέποντας το 0-2 σε 6-2, 1-0 και παρά το γεγονός ότι η Μπροντσέτι απάντησε, παίρνοντας προβάδισμα με break στο 2ο κομμάτι του αγώνα (1-2), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν πτοήθηκε.

Κέρδισε τα πέντε από τα επόμενα επτά games του ματς και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 125άρι του Βανκούβερ, φτάνοντας τις πέντε νίκες απέναντι σε αθλήτριες του Top200, ενώ μέχρι αυτή την εβδομάδα, μετρούσε… μηδέν, μέσα στο 2022.

Συνολικά η Βαλεντίνη πέτυχε 7 νίκες μέσα σε 8 μέρες, αποκλείοντας μεταξύ άλλων την Chloe Paquet στα προημιτελικά (6-3, 6-4), Νο.111 στον κόσμο, καθώς και τη Lucia Bronzetti στον τελικό (6-2, 6-4), Νο.66 στον κόσμο!

Η απίθανη αυτή εβδομάδα την έφερε 96 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και συγκεκριμένα στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high της κατά 15 θέσεις (το προηγούμενο ήταν στο Νο.158).

Δυστυχώς, η Βαλεντίνη δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο US Open καθώς είχε πέσει λίγο στην κατάταξη τις τελευταίες εβδομάδες – όταν ξεκινούσε το τουρνουά του Βανκούβερ βρισκόταν στο Νο.239 – κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στο προκριματικό ταμπλό. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε καταφέρει να μπει στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam μέσα από τα προκριματικά, καθώς και να πετύχει την πρώτη της νίκη σε major, φτάνοντας έως τον 2ο γύρο.

Η Βαλεντίνη πέρασε επίσης στο Νο.2 της χώρας μας μετά και τη μεγάλη άνοδο, πίσω βεβαίως από τη Μαρία Σάκκαρη, που διατηρήθηκε σταθερή στο Νο.3 του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Σταθερή έμεινε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο Νο.3 της Ελλάδας πλέον και στο Νο.187 της WTA.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα