Κοινωνία

Το μήνυμα των φίλων του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη Μ.Στέρνας

“Χρώμα” στην λόγω υγειονομικής συγκυρίας “γκρι εικόνα” του εορτασμού της 80ης επετείου της Εποποιίας του ΟΧΙ έδωσε η εκδήλωση γι’αυτήν, την οποία διοργάνωσε ο σύνδεσμος φίλων πρώην φυλακίου Ταβουλάρη Μ.Στέρνας.

Μέλη και φίλοι του συνδέσμου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 25.10.20 στον χώρο τελετών του πρώην φυλακίου, και σε ατμόσφαιρα εθνικής ανάτασης και συναισθηματικής φόρτισης προέβησαν σε έπαρση σημαίας, έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο, τήρησαν σιγή ενός λεπτού και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Λίγο πριν και λίγο μετά μερίμνησαν και γιά την καθαριότητα και ευπρεπισμό του χώρου.

Μιλώντας στον “Μαχητή” ο εδώ και μερικά χρόνια εμπνευστής της πρωτοβουλίας συμπολίτης Παναγιώτης Σιδερίδης, αναφέρθηκε σε γνωστούς συντοπίτες από διάφορα σημεία του νομού, που την “αγκάλιασαν” και την ενθαρρύνουν, και γνωστοποίησε την πρόθεση των φίλων του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη να κινηθούν προς την κατεύθυνση της επίσημης καθιέρωσης της εκδήλωσης τρεις φορές τον χρόνο: Στις 25 Μαρτίου, στις 21 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου.

“Προσκαλούμε από τώρα τους εκπροσώπους όλων των τοπικών αρχών, όλους τους Κιλκισιώτες ανθρώπους του πνεύματος και της εκπαίδευσης και όλους τους συντοπίτες και συμπολίτες, να δώσουν του χρόνου το “παρών” και τις τρεις φορές”, τόνισε ο κ.Σιδερίδης, “ώστε και να “αναβαπτισθούμε” στην “κολυμβήθρα” της εθνικής αυτογνωσίας, της ιστορικής γνώσης και της εθνικής συλλογικής μνήμης και να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην μνήμη των προγόνων μας, στους αγώνες και θυσίες των οποίων χρωστούμε εμείς την ελευθερία μας.

Έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε το “Μολών λαβέ”, τους Ακρίτες του Βυζαντίου, το 1821, το 1913, το 1940, και να κρατούμε υψηλά το εθνικό φρόνημα.

Όλοι θέλουμε την ειρήνη, όμως όλοι οφείλουμε να είμαστε ανά πάσαν στιγμήν έτοιμοι να υπερασπισθούμε την ανεξαρτησία μας και τα ιερά και όσιά μας.

Αλίμονό μας, αν δεν θυμούμαστε”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα