Αθλητισμός

Το Κιλκίς στους ρυθμούς του μεγάλου διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας του σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου

Το Κιλκίς στους ρυθμούς του μεγάλου διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας στον λόφο Αγίου Γεωργίου ζη το Κιλκίς.

Ως γνωστόν οι αγώνες θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 7 και 8.3.20 (βλ. σχετική ανάρτηση και βίντεο στο maxitis.gr).

Εν όψει της διεξαγωγής εκπρόσωποι των διοργανωτών δηλαδή της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας δια του Αίαντος Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5.3.20 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

«Σημαντική διοργάνωση»
Πρώτο μίλσε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος έκανε γενική αναφορά στην διοργάνωση και την συμβολή της τόσο στην διάδοση και ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας όσο και στην προβολή του ονόματος του Κιλκίς δεδομένης και της διεθνούς εμβέλειας της καθώς συμπεριλαμβάνεται στις αξιολογημένες για συγκομιδή βαθμών πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο κ. Κυριακίδης είπε οτι έχουν δηλώσει συμμετοχή ποδηλάτες απο αρκετές χώρες και για τις δυο ημέρες ενώ ο συνολικός αριθμός τους υπολογίζεται περί τους διακόσιους τριάντα εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του δήμου και απηύθυνε προσκλητήριο στους Κιλκισιώτες να προσέλθουν ως θεατές ενισχύοντας ηθικώς την προσπάθεια των αθλητών.

«Για το Κιλκίς»
Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της τεχικής επιτροπής της ΕΟΠ και διοργανωτικός διευθυντής του αγώνα Λευτέρης Ακριτίδης αφού παρέθεσε στοιχεία της διοργάνωσης στάθηκε ιδιαιτέρως στην προσπάθεια να αναδειχθεί το Κιλκίς τόσο σε τόπο διεξαγωγής σημαντικών αγώνων όσο και σε περιορισμό «ποδηλατικού-τουρισμού».

Αγώνες- «κράχτες»
Με την σειρά του ο πρόεδρος της του διοργανωτή φορέα Αίαντος Κιλκίς Αλέξανδρος Παυλίδης υπογράμμισε την συμβολή του συλλόγου στην σημερινή «άνθιση» της ποδηλασίας στο Κιλκίς αλλά και την λειτουργία αγώνων τέτοιας υψηλής αξιολόγησης ως «κραχτών» για την ποδηλατική ανάπτυξη του Κιλκίς και την τόνωση της «μικρής» οικονομίας του και της ζωής του.

«Διεκδικούμε την πρόκριση»
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠ και της τοπικής επιτροπής Κ.Μακεδονίας και έφορος της εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας Κωνσταντίνος Τσορτουπτσίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτός ο σημαντικός αγώνας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξάγεται στην Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στο Κιλκίς δηλώνοντας οτι και η ελληνική ορεινή ποδηλασία διεκδικεί αυτήν την πρόκριση την οποία έχουν εξασφαλίσει η ποδηλασία πίστας και η ποδηλασία δρόμου.

«Αθρόα προσέλευση»
Ακολούθησε προτροπή του αντιδημάρχου αθλητισμού Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη προς τον φίλαθλο και όχι μόνο κόσμο του Κιλκίς για αθρόα προσέλευση και τις δυο ημέρες του αγώνα ώστε να στηρίξει εμπράκτως ένα άθλημα που αναπτύσσεται συνεχώς και συμβάλλει στην προβολή του Κιλκίς.

«Υψηλού επιπέδου»
Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ορεινής ποδηλασίας του 2012 Περικλής Ηλίας που χαρακτήρισε τον αγώνα του Κιλκίς σταθμό μιας πορείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και « θα ολοκληρωθεί επιτυχώς για την ελληνική ορεινή ποδηλασία τον φετινό Μάιο». Διαβεβαιώνω στους Κιλκισιώτες τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής «ότι θα παρακολουθήσουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου».

«Τον καλύτερο ευατό τους»
Στο ίδιο «μήκος κύματος» και η αναφορά του πρωταθλητή Ελλάδος στην ορεινή ποδηλασία Ηλία Τσορτουπτσίδη που πρόσθεσε οτι οι ποδηλάτες «είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο ευατό τους ακριβώς λόφω της υψηλής αξιλογήσεως της διοργάνωσης του Κιλκίς».

«Μόνιμος θεσμός»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και παλαίμαχος πρωταθλητής Γεώργιος Κατσέλης δήλωσε οτι η εθνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας «βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ενώ ο αγώνας του Κιλκίς μπορεί να αναχθεί σε μόνιμο θεσμό προκριματικής δοκιμασίας εν οψει κάθε μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

«Ιδανική τοποθεσία»
Τέλος απαντώντας σε ερωτήματα του «Μ» ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠ Κωνσταντίνος Τσορτουπτσίδης χαρακτήρισε τον λόφο του Αγίου Γεωργίου ως ιδανική τοποθεσία για αγώνες ορεινής ποδηλασίας μεχρι σημείον αναγωγής του σε μόνιμο κέντρο διεξαγωγής σημαντικών αγώνων ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του για επιτυχία της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς.

Το πρόγραμμα των Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας:
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
09:00 Προπόνηση
10:00 Τεχνικό Συνέδριο (Café Λόφος)
11:00 Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
11:25 Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
12:00 XCO FederationCup #5 Elite Men&Women (90’)
14:00 Παίδες – Κορασίδες (50’), Παμπαίδες – Πανκορασίδες (40’)
15:00Μάστερς (70’), Έφηβοι – Νεάνιδες (60’), Sportive/Open (60’)
16:30 Απονομές
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς
Διαδρομή
Λόφος Aγίου Γεωργίου/Μήκος διαδρομής 4500μ. (σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της).
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
08:00 Προπόνηση
09:00 Τεχνικό Συνέδριο (Café Λόφος)
10:00 Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
10:25 Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
11:00 XCO FederationCup #6 Elite Men&Women (90’)
13:00 Παίδες – Κορασίδες (50’), Παμπαίδες – Πανκορασίδες (40’)
14:00Μάστερς (70’), Έφηβοι – Νεάνιδες (60’), Sportive/Open (60’)
15:30 Απονομές

Περισσότερα
Δείτε ακόμα