Πολιτική

ΤΟ Κιλκίς ΚΚΕ: «Έχουμε κρίση Καπιταλισμού, όχι κορωνοϊού»

Από την τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Με σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, γιά να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους», στελέχη και μέλη της κομματικής οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες περιοδείες στα εργοστάσια του νομού, τονίζοντας ότι, ενώ οι εργαζόμενοι έδωσαν μία «μάχη», για να βγουν με τις λιγότερες απώλειες από την πανδημία, ο χρόνος, που κέρδισαν, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, γιά να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό.

Επίσης, σημειώνουν ότι το ΚΚΕ, το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, δεν ανέστειλε τον αγώνα του όλες αυτές τις εβδομάδες. Βρέθηκε στο πλάι των βιομηχανικών εργατών, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν μία σειρά από προβλήματα, όπως τα ελλιπή ή στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας τους στους χώρους εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις υπερωρίες ή την δουλειά τα Σάββατα, την εκ περιτροπής εργασία και την αναστολή εργασίας κ.ά., ενώ την ίδια ώρα ο νομός παρέμενε με τεράστια κενά σε υγειονομικό προσωπικό, με την ανυπαρξία μονάδας ΜΕΘ, με την αναστολή λειτουργίας για εβδομάδες των αγροτικών ιατρείων κ.ά.

Αυτή η στάση αποτελεί παρακαταθήκη, τώρα που η πανδημία αξιοποιείται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο Κεφάλαιο, ακόμη και τους εκπροσώπους τους στην τοπική διοίκηση, για να αποτελειώσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όμως, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι «η κρίση είναι του Καπιταλισμού, και όχι του κορωνοϊού. Αυτός είναι ο ορατός εχθρός».

Στην ανακοίνωση, που διακινούν τα μέλη του ΚΚΕ, καλούν τους εργαζόμενους σε πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε συμμετοχή τους στα εργατικά σωματεία, μιάς και οι συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν περίτρανα ποιός είναι αυτός, που μπορεί να μπει μπροστά γιά το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, κάτι που αποδείχτηκε από όλη την δράση του ΚΚΕ την περίοδο της πανδημίας, όσο και από την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία γέμισε δύναμη τους εργαζόμενους, έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα στην «οργανωμένη απειθαρχία».
Ο αγώνας έχει ξεκινήσει, και το δίλημμα έχει αντικειμενικά τεθεί: Ή ο λαός θα χάσει ή το Κεφάλαιο. Στο χέρι μας είναι να βγει ο λαός νικητής».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]