Κοινωνία

Το Κιλκίς δεν ξεχνά τον ακούραστο εργάτη του ελληνικού καλαθοσφαίρου Π.Πυριτίδη

Πέρασαν κιόλας σαράντα ημέρες από την ολοκλήρωση της επίγειας ζωής του αείμνηστου εργάτη του ελληνικού και κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου, διακεκριμένου προπονητή του αθλήματος και Κιλκισιώτη την καταγωγή Προδρόμου (Μάκη) Πυριτίδη.

Την Κυριακή 27.9.20 τελέσθηκε στον ιερό ναό Α.Δημητρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία του Αετού Κιλκίς, 40νθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, παρουσία αρκετών, παρά τον ανασταλτικό παράγοντα της πανδημίας, ανθρώπων του καλαθοσφαίρου, όπως οι κκ Αγραφιώτης, Δουβής, Μπουσβάρος, Κεραμεύς, Πιστικός, Ροδόπουλος και Τσάβας, οι οποίοι ανταποκριθήκαν στην σχετική πρόσκληση του συλλόγου.

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα, ο Κιλκισιώτης παράγοντας της ένωσης καλαθοσφαιρικών σωματείων Κ.Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΜ) και της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Κώστας Παπανικολάου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Γιά μία ακόμη φορά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του θανόντος.

Είναι, επίσης, επιβεβλημένο να εκφράσω τα συγχαρητήρια και σε αυτούς, που συνέβαλαν στην τέλεση του μνημοσύνου.

Στον στενό κύκλο του αείμνηστου Μάκη υπάρχουν άνθρωποι, που έγραψαν με «χρυσά» γράμματα το όνομα τους στον μακρύ κατάλογο των συντελεστών της ανάπτυξης τόσο του βορειοελλαδίτικου όσο και γενικώς του ελληνικού καλαθοσφαίρου.

Είναι άνθρωποι, που, διακατεχόμενοι από αξίες σαν αυτές τις φιλίας και της συνεργασίας, πορεύθηκαν τον μακρύ και κουραστικό δρόμο της ανάπτυξης και της επιτυχίας του αθλήματος στον τόπο μας και δημιούργησαν την καλαθοσφαιρική οικογένεια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι οι παρέες πριν πολλά χρόνια ξεκίνησαν και διέδωσαν το άθλημα στην Ελλάδα, και, κατά πως φαίνεται, αυτές θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον χώρο»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα