Κοινωνία

Το Κιλκίς «αποχαιρετά» με θλίψη και συγκίνηση τον Απ. Στεφούδη

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της επαγγελματικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του Κιλκίς κεφάλαιο της ζωής μου «έκλεισε» την Κυριακή 11.2.24, με την εκδημία του πασίγνωστου ηλεκτρολόγου και ενεργού πολίτη σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς Απόστολου Στεφούδη, σε ηλικία 89 ετών.

Ήταν ένας από τους μετρημένους πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού δημοτικούς συμβούλους Κιλκίς των πρώτων περιόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την Μεταπολίτευση.

Γιά τον καλό συμπολίτη, του οποίου η μορφή πλέον αποτυπώνεται ανεξίτηλη στην κιλκισιώτικη συλλογική μνήμη, σε σημείωμα του γιού του Γιώργου, επίσης γνώριμης φυσιογνωμίας της κιλκισιώτικης ζωής, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Γεννημένος το 1935 στο χωριό Άμπελοι Σερρών από προσφυγική οικογένεια Θρακιωτών από το Άκ Αλαν της Ανατολικής Θράκης. Ορφάνεψε πολύ μικρός, μιάς και έχασε την μητέρα του πριν ακόμα γίνει ενός χρόνου.

Με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, όπου έζησε τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής αλλά και του εμφυλίου πολέμου.

Εκεί μεγάλωσε, ανδρώθηκε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον “Ευκλείδη”, λαμβάνοντας το πτυχίο του ηλεκτρολόγου ως αριστούχος.

Μεγάλωσε στην περιοχή της Ανάληψης. Μετά την στρατιωτική θητεία του στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 μετακόμισε στο Κιλκίς, μιάς και εδώ βρισκόταν οι περισσότεροι συγγενείς του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική δραστηριότητά του κυριολεκτικά από το μηδέν ως εργολάβος ηλεκτρολόγος και παράλληλα ως έμπορος ηλεκτρικών ειδών στο κατάστημα της 21ης Ιουνίου, στο κέντρο της αγοράς της πόλης.

Εργάσθηκε σκληρά και αδιάκοπα σε όλο τον νομό Κιλκίς, δίνοντας ρεύμα σε εκατοντάδες σπίτια στα χωριά και στην πόλη κάνοντας συγχρόνως μόνο φίλους.

Συνεργάσθηκε επαγγελματικώς με όλους τους φορείς της πόλης αλλά και του νομού, αποκτώντας έτσι την φήμη ενός σωστού και τίμιου επαγγελματία.

Ασχολήθηκε γιά κάποιο διάστημα με τα κοινά, και εξελέγη δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Εγκατέλειψε σχετικά γρήγορα την “πολιτική” μιας και οι βαθιά δημοκρατικές ιδέες του και τα ιδανικά του δεν τον άφησαν να συνεχίσει να συμμετέχει σ΄ αυτό το χάλι που σήμερα λέμε πολιτική ζωή.

Ήταν προσηλωμένος στην εργασία του αλλά και στην οικογένεια του, μιάς και αυτό ήταν που του έλλειπε από τα παιδικά του χρόνια: Ήταν πρότυπο οικογενειάρχη.

Για όλα αυτά καταξιώθηκε στην συνείδηση όλων των Κιλκισιωτών και έχαιρε της γενικής εκτίμησης και σεβασμού.

Και γιά όλα αυτά ο Απόστολος Στεφούδης θα ζη για πάντα στις καρδιές όλων, και η μνήμη του θα είναι αιωνία».

Συλλυπητήριο του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Έφυγε από κοντά μας ο Απόστολος Στεφούδης, από τα πρώτα αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς (περίοδος 1983-1993), ένας άξιος επιχειρηματίας, ένας ακούραστος εκπρόσωπος των συναδέλφων του, ένας θαυμάσιος άνθρωπος, ένας υποστηρικτής του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Θα μείνει στις μνήμες όλων μας ως ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με μια ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς που κέρδιζε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γύρω του.

Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς εκφράζει τη θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, για τη μεγάλη τους απώλεια και εύχεται να είναι υγιείς και δημιουργικοί και να τον θυμούνται πάντα.

Συλλυπητήριο Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Απόστολου Στεφούδη, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου κατά το παρελθόν.

Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]