Το κάστανο Πάϊκου στην International Expo FOOD & DRINKS 2025
Με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα, τον τόπο και την εξωστρέφεια, η Ομάδα Παραγωγών Κάστανο Πάϊκου Ι.Κ.Ε. συμμετέχει στην International Expo FOOD & DRINKS 2025 στη Θεσσαλονίκη, από 14εώς τις 16 Νοεμβρίου 2025 στο περίπτερο 10 — Stand E04 της HELEXPO Θεσσαλονίκης.
Το ταξίδι μας ξεκινά από τους πρόποδες του Πάϊκου, με ένα προϊόν που φέρει την αυθεντική γεύση της ελληνικής γης, και συναντά επαγγελματίες, επιχειρήσεις, γαστρονομία και νέες συνεργασίες.
Μαζί προβάλλουμε την αξία του ελληνικού κάστανου τοπικά, εθνικά και διεθνώς.
Λίγα λόγια για το κάστανο
Το κάστανο είναι ο καρπός της καστανιάς, ενός δένδρου που ευδοκιμεί σε περιοχές με εύκρατο κλίμα, όπως η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Ασία.
Είναι γνωστό για την γλυκιά του γεύση και τη χαρακτηριστική σκούρα καφέ φλούδα του, η οποία συνήθως αφαιρείται μετά το ψήσιμο ή το βράσιμο.
Τα κάστανα θεωρούνται μία κατεξοχήν χειμωνιάτικη διατροφική επιλογή, καθώς η περίοδος συγκομιδής τους είναι κυρίως μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, καθιστώντας τα ένα αγαπημένο σνακ πολλών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Παρόλο που τα κάστανα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, και η διατροφική τους σύσταση προσομοιάζει αυτήν των αμυλούχων τροφίμων, αυτά ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών, λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης και της σκληρής φλούδας τους.
Έτσι, τα κάστανα αποτελούν έναν ιδιαίτερο και θρεπτικό καρπό, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.


