Εκπαίδευση

Επιτυχής παρουσία του γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου σε δύο μαθητικά συνέδρια

Σε δύο μαθητικά συνέδρια, ένα πανελλήνιας εμβέλειας και ένα περιφερειακής συμμετέσχε το γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η συνεργασία με δίκτυα σχολείων έφερε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή μας σε δύο μαθητικά συνέδρια, το ένα πανελλήνιο και το άλλο με σχολεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα η θετική εμπειρία , που αποκομίσαμε, έθεσε τις βάσεις γιά να ενταχθούμε σε ένα ευρύτερο διεθνές θεματικό δίκτυο “Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους“, που θα υλοποιηθεί κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Την Παρασκευή 19.4.24 οι μαθητές/τριες, με την εποπτεία των καθηγητριών τους Ελένης Γεωργιάδου και Ευαγγελίας Μαγγίρα Ευαγγελία, παρουσίασαν στο συνέδριο, το οποίο διεξήχθη υβριδικά από το πανεπιστήμιο Πατρών και το πειραματικό σχολείο Πατρών με την συμμετοχή 394 σχολείων της χώρας, το βίντεο που δημιούργησαν παρουσιάζοντας το απόρθητο κάστρο του Παλαιού Γυναικοκάστρου «Ιστορίες γύρω από το κάστρο χτες και σήμερα».

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς και ειδικότερα η κ. Παρχαρίδου στάθηκε αρωγός μας και μας καθοδήγησε στη σύνδεσή μας με την τοπική ιστορία.

Σχολικός εκφοβισμός

Εξ άλλου,την Τετάρτη 24.4.24 τέσσερες μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου με την εκπαιδευτικό τους Ευαγγελία Μαγγίρα συμμετέσχον με ανακοίνωση στο μαθητικό συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με θέμα την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Οι μαθήτριες με εξαιρετικό τρόπο ολοκλήρωσαν την δική τους εισήγηση, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις των άλλων σχολείων και αλληλεπιδράσαμε μαζί τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα,, όπως είναι ο εκφοβισμός και η άσκηση κάθε μορφή βίας στον χώρο του σχολείου. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί με σεβασμό και αλληλεγγύη και με οδηγό την τέχνη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα