Αγροτικά

Έγραψε το ένα ευρώ στο πρόβειο γάλα μετά τη νέα συμφωνία

Ως ενδιαφέρουσα κατάκτηση νέας κορυφής στην τιμή του πρόβειου γάλακτος, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η συμφωνία που έκλεισε τα τελευταία 24ωρα ο ισχυρός κτηνοτροφικός συνεταιρισμός που έχει βάση το Λιβάδι Ολύμπου.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Κώστας Τσανούσας, οριστικοποιήθηκε τελικά η συμφωνία που κυοφορούνταν εδώ και μέρες και προβλέπει την διάθεση του συνόλου της παραγωγής γάλακτος του συνεταιρισμού που υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια κιλά, στη γαλακτοβιομηχανία Κολιός.

Η συμφωνία προβλέπει τιμή 1 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα της νέας γαλακτοκομικής περιόδου και 0,65 ευρώ το κιλό για το γίδινο. Σημειωτέον ότι η περισυλλογή του γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη και έξοδα της γαλακτοβιομηχανίας.

Η παραπάνω συμφωνία δίνει νέα ώθηση στις τιμές παραγωγού, καθώς είναι η υψηλότερη τιμή που έχει συμφωνηθεί για το πρόβειο γάλα της νέας περιόδου και έρχεται να επιβεβαιώσει τον ανταγωνισμό που υπάρχει από την πλευρά των τυροκομομικών επιχειρήσεων και γαλακτοβιομηχανιών της χώρας για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερου γάλακτος.

Η αυξημένη ζήτηση έχει να κάνει, τόσο με το ενδιαφέρον των διεθνών κυρίως αγορών για το προϊόν της φέτας, όσο και με τη θεσμική θωράκιση της διαδικασίας παρασκευής της φέτας και του περιορισμού του φαινομένου παρασκευής φέτας από εισαγόμενο γάλα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα