Κοινωνία

Το Δροσάτο πενθεί τον πρόεδρό του Κίμωνα Μωυσίδη

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 84 ετών, ο παλαίμαχος κοινοτάρχης Δροσάτου Κίμων Μωυσίδης, “βυθίζοντας” σε πένθος την τοπική κοινωνία.

Και τούτο, διότι το όνομά του εκλιπόντος ταυτίσθηκε με δυναμική ανάπτυξη του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής του κατά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν αυτός υπήρξε εκ των πλέον δραστήριων λειτουργών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εθνική εορτή την δεκαετία του 1980. Από αριστερά ο γραμματέας της κοινότητας Γιώργος Καλπακίδης, ο πρόεδρος του χωριού Κίμωνας Μωυσίδης, ο ψάλτης Αλέξανδρος Ηλιάδης, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο Θεόδωρος Παναγιωτίδης και ο Θανάσης (Νάσος) Στεφανίδης.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δροσάτου από το 1975 έως το 1978, κοινοτάρχης από το 1978 έως και το 1986 και κοινοτικός σύμβουλος από το 1986 έως το 1990.

Μεταξύ άλλων στον Κίμωνα Μωυσίδη οφείλεται η δρομολόγηση της ανέγερσης του τοπικού κέντρου υγείας και του κτιρίου της τοπικής αστυνομίας, η ανάπτυξη του δικτύου άρδευσης και ένα πλήθος έργων οδοποιίας, που αναβάθμισαν την περιοχή.

Εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Δροσάτου με πρόεδρο τον Κίμωνα Μωυσίδη και του γραμματέα Γιώργου Καλπακίδη παρουσία του νομάρχη Βασίλη Πετροπουλάκη

Ως αγρότης είχε ενεργό συμμετοχή και στα εκεί συνεταιριστικά δρώμενα, ενώ ανέπτυξε και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, διαπνεόμενος πάντα από πνεύμα δημιουργικότητας και παραγωγικότητας.

Ήταν έγγαμος με την Μαργαρίτα Παπαδοπούλου που καταγόταν από το Δροσάτο, με την οποία απέκτησε τον Γιάννη, που συνέχισε την παράδοση στις αγροτικές ασχολίες, και τον Βασίλη, διαπρεπή αστυνομικό που έφτασε μέχρι τον βαθμό του αντιστρατήγου και σήμερα εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μετά τον πρόωρο θανατό της Μαργαρίτας το 1985 παντρεύτηκε την Χρυσούλα Στεφανίδου συμπαραστάτρια του, που έκανε τα πάντα με τον δικό της τρόπο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Συγκαταλεγόταν στα πρόσωπα κοινής αποδοχής και έχαιρε της γενικής εκτίμησης.

Γι’ αυτό και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, κάνοντας την τοπική κοινωνία να αισθάνεται “φτωχότερη”.

Ωστόσο, η μορφή του θα παραμείνει ανεξίτηλη στην συλλογική συνείδηση και η μνήμη του αιώνια.

Ας είναι ελαφρό το χώμα της γης του Δροσάτου, που τον σκέπασε για πάντα.

Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση αξέχαστε φίλε Κίμωνα.

Κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης του Βασίλη Μωυσίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για το θάνατο του π. κοινοτάρχη Δροσάτου Κίμωνα Μωυσίδη
Με βαθιά συγκίνηση οι πολίτες του Δροσάτου αποχαιρέτισαν τον παλιό τους κοινοτάρχη Κίμωνα Μωυσίδη. Επί σειρά ετών στάθηκε ο στυλοβάτης του χωριού τους και συνέδεσε το όνομά του με έργα προόδου που άλλαξαν ριζικά τη φυσιογνωμία του Δροσάτου.
Για τις νεότερες γενιές, τα έργα του θα συντροφεύουν τη μνήμη και θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.