Γενικά

Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς νομιμοποίησε τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων

Την τροποποίηση του κανονισμού χρήσης παραχωρουμένων κοινοχρήστων χώρων δήμου Κιλκίς ενέκρινε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο κατά την εμβόλιμη διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή του της Παρασκευής 16.7.21.

Αναφερόμενος ως εισηγητής στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Γιώργος Μπαλάσκας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος κανονισμός συντάχθηκε «γιά να μπορούμε να παραχωρούμε άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, τοποθέτησης μηχανοκίνητων παιχνιδιών, διοργάνωσης εκδηλώσεων και άσκησης υπαίθριου εμπορίου».

Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικώς νομιμοποιούμε τις πλατείες, γιά να «έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο», δηλαδή να μην υφίσταται ενδεχόμενο μήνυσης εις βάρος του δήμου γιά την λειτουργία των πλατειών, επειδή δεν υπάρχει κανονισμός χρήσης»

«Να τηρείται το χωροταξικό»
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος χαρακτήρισε ως σωστή την διαδικασία νομιμοποίησης των ανωτέρω χώρων, ενώ έκανε λόγο και γιά την υποχρέωση να τηρείται το χωροταξικό πλαίσιο, ώστε να μην γίνονται παραβάσεις, «όπως γιά παράδειγμα η επέκταση χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων».

«Να δοθούν οι χάρτες»
Σε παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου ζήτησε να κοινοποιηθούν στους δημοτικούς συμβούλους τυπωμένοι (σκαναρισμένοι) χάρτες των επιφανειών όπου επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προκειμένου να γνωρίζουν τα όρια, εντός των οποίων είναι αυτά δυνατή.
«Οι χάρτες αυτοί», είπε η κ. Αναστασιάδου, «θα δώσουν την δυνατότητα στους δημοτικούς συμβούλους, ιδίως στις περιπτώσεις των καταστημάτων και του υπαίθριου εμπορίου που μοιράζονται έναν χώρο ανάλογα με τον αριθμό τους, να γνωρίζουν μέχρι που επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πόσος χώρος αναλογεί στο κάθε κατάστημα».
Απαντώντας ο κ Μπαλάσκας δήλωσε, ότι έχει ήδη διαμορφωθεί ο γενικός χάρτης, στον οποίο σημειώνονται με σαφήνεια τα σημεία ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, και συντόμως θα είναι στην διάθεση των δημοτικών συμβούλων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα